ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ:


«ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗN ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΡ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ»

«ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΔΕΜΙΡΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ»
 
«ΚΑΝΑΛΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΟΙΩΣΕΙ ΤΑ ΛΑΣΚΑΡΟΔΕΜΙΡΙΚΑ ΝΥΧΙΑ, ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΣΡ
  
Στις τροπολογίες που έχει φέρει η συγκυβέρνηση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που συζητείται από χθες Τρίτη (23.04.2013) και θα τεθεί σε ψηφοφορία αύριο Πέμπτη, μετά από (κατά τον κανονισμό) τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία, υπάρχει και εκείνη που αφορά «την παράταση της θητεία των Ανεξάρτητων Αρχών κατά φορείς μήνες». Ανάμεσα σε αυτές και του ΕΣΡ!

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου των ΜΜΕ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ομιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ξεκαθάρισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι το Κίνημα σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθεί την παράταση της θητείας του ΕΣΡ, έστω και για μία μέρα, αναφερόμενος και στην απαράδεκτη πολιτική που άσκησαν ειδικότερα το δίδυμο Λασκαρίδης - Δεμίρη, με τη λογοκρισία τους και τα εξοντωτικά πρόστιμα.

Υπενθυμίζεται ότι η θητεία του συγκεκριμένου διδύμου έχει ξεπεράσει τα προβλεπόμενα Συνταγματικά και Νομοθετικά χρονικά όρια που ορίζουν δύο θητείες, συνολικά, οκτώ ετών.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι πριν από δύο μήνες, το ΕΣΡ πήρε κι άλλη παράνομη παράταση θητείας.

Ο Τέρενς Κουίκ συνιστά και προτρέπει όλα τα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια, δημοσιογράφους και δημιουργούς που έχουν νοιώσει στις σάρκες τους τα Λασκαροδεμιρικά νύχια, να απευθυνθούν και να απαιτήσουν από τους Βουλευτές των Περιφερειών τους να ΜΗΝ συναινέσουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στη παράταση της θητείας του ΕΣΡ.

Η πλήρης ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έχει ως εξής:

«Απορώ γιατί επιμένει η Κυβέρνηση να ζητά την παράταση για τρεις μήνες - μετά από την παράταση που στα μουλωχτά πήρε στη Διάσκεψη των Προέδρων πριν από δύο μήνες - των Ανεξάρτητων Αρχών.

Σας λέμε κατηγορηματικά, εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Σταματήστε αυτήν την ιστορία με τις συνεχείς παρατάσεις Ανεξάρτητων Αρχών και πολύ περισσότερο ορισμένων Αρχών, των οποίων η θητεία έχει λήξει, όπως του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Έχει λήξει εδώ και τρία χρόνια η σύμβαση του κ. Λασκαρίδη, του Προέδρου, και της κ. Εύης Δεμίρη, μέλους του Συμβουλίου.

Θα παρακαλέσω να ρωτήσουν οι συνάδελφοι Βουλευτές όλων των πτερύγων τα κανάλια - τηλεοράσεως κυρίως, αλλά και ραδιοφώνου - για το ρόλο που παίζουν οι δύο αυτοί άνθρωποι, εξοντώνοντας με πρόστιμα τα κανάλια.

Για μικροπαραβάσεις τους βάζουν πρόστιμα που μπορεί να αντιστοιχούν και σε ένα και σε δύο μηνιάτικα μισθοδοσίας. Τους εξοντώνουν με πρόστιμα την ώρα που θα μπορούσαν να πουν στα κανάλια ότι «ένα μήνα ή δεκαπέντε μέρες δεν θα παίζετε τη συγκεκριμένη τιμωρημένος εκπομπή και στη θέση της θα βγαίνει μία πινακίδα στην οθόνη η οποία να εξηγεί την ποινή της σιωπής, της μη μετάδοσης της».

Δεν θα αποδεχθούμε ούτε μία μέρα παραπάνω παράταση της θητείας του συγκεκριμένου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, και μάλιστα εκείνων οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο να επιβάλλουν ακόμα και λογοκρισία στα κανάλια.

Μην φέρνετε τέτοια τροπολογία.

Σας παρακαλούμε να αποσύρετε αυτήν την ειδικότερη διάταξη για τις Ανεξάρτητες Αρχές, κυρίως σε ό,τι αφορά το ΕΣΡ.

Ρωτήστε στη Λαμία, στα δικά σας τα μέρη, κύριε Σταϊκούρα, πόσο «ευχαριστημένοι» είναι οι καναλάρχες με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Ας ρωτήσει ο κ. Κεγκέρογλου στην Κρήτη τα κανάλια τα δικά του.

Στη Θεσσαλία, κ. Σκρέκα, ρωτήστε τους καναλάρχες τους δικούς σας».

Για να δείτε την παρέμβαση του Τέρενς Κουίκ σχετικά με το ΕΣΡ, πατήστε εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου