ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

Θέμα: «Ζητήματα που αφορούν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου»

H Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, καταθέτει αναφορά σχετικά με ορισμένα ζητήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου που προέκυψαν από την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Συγκεκριμένα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με επιστολή του κάνει λόγο για άδικη μεταχείριση των Περιφερειακών Πανεπιστημίων και ιδιαίτερα εις βάρος του Ιδρύματος που προΐσταται. Η άρνηση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να λειτουργήσει η Πολυτεχνική Σχολή, η συγχώνευση του Τμήματος Μαθηματικών με το Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών Μαθηματικών και η κατάργηση του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού από το επόμενο ακαδημαϊκό έργο αποδεικνύουν τόσο τις γενικότερες προϋποθέσεις του Υπουργείου που υπογραμμίζονται από τις διατάξεις του σχεδίου «Αθηνά» όσο και την άνιση αντιμετώπιση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της περιφέρειας. Αυτή η κάθετη στάση απέναντι στη Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το ήδη τραυματισμένο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας και ταυτόχρονα πλήττει κάθε δυνατότητα περιφερειακής ανάπτυξης.

Θεωρούμε την ανάγκη αλλαγών και βελτιώσεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αυτονόητη, ωστόσο παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας ώστε να μη συρρικνωθεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που αποτελεί και μεθοριακό εκπαιδευτικό πυλώνα της χώρας μας, δεδομένου μάλιστα ότι η λειτουργία των Σχολών και Τμημάτων που συγχωνεύονται, καταργούνται ή οδεύουν προς λουκέτο δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η καταθέτουσα βουλευτής


Σταυρούλα Ξουλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου