ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΘΕΜΑ: «Γεφύρι της Άρτας η κατασκευή έργων επί του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Αρδάνιο – Ορμένιο (αριθ. 80)»
  
Έντονο προβληματισμό προκαλεί η σημερινή κάκιστη κατάσταση του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας Οδού Αρδάνιο - Ορμένιο (αριθ. 80). 'Ένας οδικός άξονας με μεγάλη στρατηγική σημασία, λόγω του νευραλγικού του ρόλου στη σύνδεση της χώρας μας με τις γείτονες Βουλγαρία και Τουρκία, και του μεγάλου αριθμού των διακινούμενων οχημάτων βαρέως τύπου, πέραν της τοπικής κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, ο εθνικός αυτός δρόμος έχει χαραχθεί τη δεκαετία του ’60 και παραμένει ασυντήρητος επί πολλά έτη. Το οδόστρωμα παρουσιάζει πολλές φθορές λόγω των καιρικών συνθηκών, οι οποίες δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμα με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων, καθώς οι οδηγοί στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τις λακκούβες μπορεί πολύ εύκολα να χάσουν τον έλεγχο του οχήματός τους και να εμπλακούν σε κάποιο τροχαίο.

Άξιο αναφοράς επίσης είναι το γεγονός πως εκατοντάδες πολίτες με μόνιμη κατοικία στον κεντρικό και βόρειο Έβρο χρησιμοποιούν καθημερινά το συγκεκριμένο τμήμα για να μετακινηθούν προς τις εργασίες τους στην πρωτεύουσα του νομού, την Αλεξανδρούπολη, Έτσι, το οξύμωρο της κατάστασης είναι πως ενώ οι άνθρωποι αυτοί επιχειρούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, θέτουν σε κίνδυνο καθημερινά την ίδια τους τη ζωή.

Τέλος θα πρέπει να επισημανθεί πως σύμφωνα με απάντησή σας σε παλαιότερη σχετική Ερώτηση (569/31.07.2012) που σας είχε κατατεθεί, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.»  γνωστοποίησε πως έχει σε εξέλιξη δύο εργολαβίες για την εκτέλεση των έργων στο συγκεκριμένο δρόμο. Μετά λύπης μου όμως ενημερώθηκα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου πως οι εργασίες των έργων αυτών έχουν διακοπεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και ο χρόνος επανέναρξής τους παραμένει άγνωστος.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  1. Ποιοι είναι οι λόγοι που έχουν οδηγήσει στην διακοπή των έργων επί του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Αρδάνιο - Ορμένιο (αριθ. 80);
  2. Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πραγματοποίησης των εργασιών;

Αθήνα, 22/05/2013

Ο ερωτών Βουλευτής

Μαρίνος Δ. Ουζουνίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου