ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΕΣΠΑ


Μίκα Ιατρίδη προς τον Υπουργό Ανάπτυξης: «Δώστε παράταση στην κατάθεση των αιτήσεων για το ΕΣΠΑ»

Παρέμβαση με επιστολή της προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, έκανε η Μίκα Ιατρίδη, με την οποία ζήτησε να δοθεί παράταση στην κατάθεση των αιτήσεων των ενδιαφερομένων για το ΕΣΠΑ, η οποία λήγει αύριο το μεσημέρι.

Η επιστολή της κας Ιατρίδη έχει ως εξής:

Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη

Θέμα: Παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το ΕΣΠΑ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Το ΕΣΠΑ αποτελεί για την οικονομία μας και τις επιχειρήσεις μια σημαντική ευκαιρία, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της χώρας μας.

Παρόλα αυτά, η απόφασή σας να μην δοθεί παράταση στην υποβολή των αιτήσεων, έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους ενδιαφερόμενους και ιδιαίτερα σε όσους ζουν στην ακριτική Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της 26ης Απριλίου για το ότι δεν θα δοθεί παράταση στις αιτήσεις, λίγες ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία, η οποία είναι αύριο το μεσημέρι, οδήγησε πολλούς ενδιαφερόμενους να σπεύσουν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους.

Όμως, το on-line Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, εδώ και δέκα ημέρες δεν λειτουργεί και οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

Ειδικά στη νησιωτική Ελλάδα, όπου οι συνδέσεις στο διαδίκτυο δεν έχουν τις ίδιες ταχύτητες με αυτές της ηπειρωτικής Ελλάδας, το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο οξύ.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Επειδή, θυμίζω, ότι οι αλλαγές στην προκήρυξη του προγράμματος γίνονταν μέχρι τελευταία στιγμή.

Επειδή πάντοτε τα τελευταία χρόνια δίνονταν παρατάσεις.

Επειδή η κατάσταση αυτή δημιουργεί σημαντικά προβλήματα και στα αντίστοιχα γραφεία συμβούλων, που αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση της διαδικασίας για τους ενδιαφερόμενους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε περεταίρω μείωση των θέσεων εργασίας.

Παρακαλώ πολύ, όπως επανεξετάσετε την πολιτική σας και προχωρήσετε σε ικανή χρονική παράταση για την κατάθεση των αιτήσεων.

Με εκτίμηση

Μίκα Ιατρίδη

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου