ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ


«ΜΕ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ»

Σχολιάζοντας τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής αναφορικά στο ποσοστό της ανεργίας για την Περιφέρεια της Θεσσαλίας κατά το μήνα Φεβρουάριο, ο λόγος της Βουλευτού Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνας Χρυσοβελώνη υπήρξε έντονα επικριτικός για την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία στην Θεσσαλία καταγράφεται αρνητικό ιστορικό ρεκόρ με το ποσοστό της ανεργίας να ανέρχεται στο 28,7% την ώρα που εθνικός μέσος όρος είναι 27%.

«Δεν στέκομαι μόνο στους απρόσωπους στατιστικούς δείκτες αλλά κυρίως προχωρώ στο δυσβάσταχτο ανθρώπινο κόστος. Δυσβάσταχτο τόσο για τις οικογένειες των ανέργων όσο και για τον κοινωνικό ιστό, στον οποίο προκαλούνται αλυσιδωτές επιπτώσεις, από την περιθωριοποίηση τμημάτων της κοινωνίας. Με δεδομένο ότι οι άνεργοι δεν μπορούν ούτε να οργανωθούν, ούτε να συνδικαλισθούν αλλά παραμένουν σιωπηλοί διεκδικητές του δικαιώματός τους στην εργασία, οι ευθύνες είναι για όλους περισσότερες.

Οι πολιτικές όμως επιλογές ανήκουν στην Κυβέρνηση, η οποία οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση. Δυστυχώς τα στοιχεία δηλώνουν το προφανές: Δεν υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο και στόχευση. Δεν υιοθετούνται μέτρα και πολιτικές για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αντιθέτως οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που επικαλούνται οι συγκυβερνώντες και η Τρόικα οδηγούν στη ραγδαία αύξηση της ανεργίας. Χρειάζεται κοινωνική συνείδηση, τόλμη και αποφασιστικότητα για να βγούμε από το τέλμα. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι σαφές ότι δεν τα διαθέτει ούτε ο κ. Σαμαράς ούτε οι συνεργάτες του» δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη.

Επιπλέον αναφέρθηκε και στην επιτακτική ανάγκη να ενισχυθούν οι καταλυτικοί για την μείωση της ανεργίας άξονες της εκπαίδευσης, της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

«Με τα ευχολόγια του κ. Στουρνάρα δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της ανεργίας. Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αφουγκρασθεί τον πολύπαθο Έλληνα και να αντιμετωπίσει αποφασιστικά και ριζικά τα αίτια του προβλήματος. Έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά τις αποσπασματικές πολιτικές της» υπογράμμισε η κ. Χρυσοβελώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου