ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


ΘΕΜΑ: «Αποκλεισμένοι εκατοντάδες Ηρακλειώτες από το Εθνικό Σύστημα Υγείας»
  
Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά δημοσιεύματα του τοπικού τύπου σχετικά με τη δραματική αύξηση των απόρων και των ανασφάλιστων στην πόλη του Ηρακλείου.

Τα στοιχεία αναφέρουν ότι ολοένα και περισσότεροι αποκλεισμένοι από το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκουν βοήθεια από το Κοινωνικό Ιατρείο, το οποίο λόγω της τεράστιας προσέλευσης και των αυξημένων αναγκών μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο χώρο.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Ηρακλείου συνεργάζεται με ένα ευρύ δίκτυο ιατρών-εθελοντών, διαφόρων ειδικοτήτων, στους οποίους παραπέμπει τους ασθενείς που χρειάζονται ειδική διερεύνηση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνσή τους.

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία του πρώτου χρόνου λειτουργίας του ιατρείου ο κύριος όγκος των πολιτών που φτάνουν στην πόρτα του ιατρείου είναι Έλληνες (περίπου το 75%), οι οποίοι έχουν χάσει το δικαίωμα στις παροχές κοινωνικής ασφάλισης, ενώ ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα ο ρυθμός αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

Επίσης μόνο κατά το πρώτο οκτάμηνο της λειτουργίας του Ιατρείου έχουν γίνει 435 επισκέψεις, 304 συνταγογραφήσεις και 236 εμβολιασμοί.

Σε δήλωσή τους οι εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου τονίζουν ότι με τη δράση τους δε θέλουν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την Πολιτεία, η οποία απέχει από τις υποχρεώσεις της. Αντίθετα, θέλουν να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια όλων και τη διαρκώς βαλλόμενη κοινωνική συνοχή, με στόχο την ενεργητική διεκδίκηση ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας, στο οποίο θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση όλοι οι άνθρωποι.

Στην αναφορά ο Βουλευτής Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου