ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ


«Είμαστε ήδη στην αρχή της τουριστικής περιόδου και η κυβέρνηση εγκληματεί με τον ερασιτεχνισμό της»

Η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη με αφορμή την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με την οποία διαφοροποιείται ο τρόπος διεξαγωγής των δημοπρασιών εκμίσθωσης παραλιακών χώρων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση εγκληματεί με τον πρωτοφανή ερασιτεχνισμό της και αλλάζει, τώρα, στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου, τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι δημοπρασίες εκμίσθωσης των παραλιακών χώρων.

Είναι απορίας άξιο, πως την ώρα που η κυβέρνηση μιλά για τον τουρισμό ως όχημα ανάπτυξης για την οικονομία μας, την ίδια στιγμή δημιουργεί τέτοια πρωτοφανή σύγχυση σε όλους τους τουριστικούς φορείς και επιχειρηματίες.

Αγνοούν, ακόμη, προκλητικά ότι η τουριστική σεζόν στα Δωδεκάνησα δεν διαρκεί δύο μήνες. Ήδη έχουμε πληθώρα τουριστών οι οποίοι βλέπουν τις παραλίες μας χωρίς τις απαραίτητες υπηρεσίες. Η δυσφήμηση για τα νησιά μας είναι πολύ μεγάλη.

Αν η κυβέρνηση ήθελε να ενισχύσει τον τουρισμό και να εφαρμόσει την, όποια, πολιτική της, θα έπρεπε να είχε κάνει τις αλλαγές από την αρχή του χρόνου, ώστε τώρα οι παραλίες των νησιών μας να ήταν στη διάθεση των τουριστών παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση με τα λόγια ευαγγελίζεται την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον τουρισμό και την ίδια στιγμή, με τις πράξεις κάνει ακριβώς το αντίθετο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου