ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»


«Η 9η Μαΐου αποτελεί μέρα εορτασμού της Ευρώπης των Λαών και όχι των οικονομικών συμφερόντων και των δυνάμεων διχασμού των Ευρωπαίων Πολιτών»

«Το όραμα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αποτέλεσε όνειρο για πολλές γενιές πολιτών. Η Ευρώπη των λαών, που θέτει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο και στοχεύει στην κοινωνική και οικονομική ευημερία αλλά και στη διασφάλιση της ειρήνης αποτελεί το φωτεινό ορόσημο ενός κοινού μέλλοντος.

Από το 1950 όπου οι πληγωμένες από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο Χώρες της ηπείρου, συνειδητοποίησαν τα πολλαπλά οφέλη από μια ενδεχόμενη συνεργασία  έναντι των δεινών του αναίτιου και μάταιου ανταγωνισμού στρατιωτικής και πολιτικής επιβολής έχουν πραγματοποιηθεί και θετικά βήματα, αλλά επιβάλλεται να γίνουν πολλά ακόμα. Στη ομιλία - διακήρυξη του Υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας Ρομπέρ Σουμάν, στις 9 Μαΐου 1950, για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα αναφέρεται:

«Η Ευρώπη δεν θα δημιουργηθεί μονομιάς, ούτε ως ενιαίο οικοδόμημα : θα διαμορφωθεί μέσα από συγκεκριμένα επιτεύγματα που θα δημιουργήσουν αρχικά μία εκ των πραγμάτων αλληλεγγύη» και υπογράμμισε ότι: «Αντίθετα από ένα διεθνές καρτέλ που τείνει να κατανέμει και να εκμεταλλεύεται τις εθνικές αγορές με περιοριστικές πρακτικές, διατηρώντας υψηλή κερδοφορία, η προβλεπόμενη οργάνωση θα εξασφαλίσει τη συγχώνευση των αγορών και την εξάπλωση της παραγωγής».

Δυστυχώς το όραμα κορυφαίων πολιτικών όπως ο Ρ. Σουμάν, ο Φ. Μιτεράν και ο Κ. Καραμανλής έχει αντικατασταθεί στις μέρες μας από τον εφιάλτη ενός ιδιόμορφού μορφώματος με Κράτη «Ηγεμόνες» και προτεκτοράτα εντός της ίδιας Ένωσης. Η αλληλεγγύη των λαών έδωσε την θέση της στα επιτόκια δανεισμού και το κοινό μέλλον στις απειλές εξόδου Χωρών από την ένωση, εάν δεν υιοθετούσαν εκβιαστικά διλλήματα. Στα κράτη του Ευρωπαϊκού νότου επιβλήθηκαν μνημόνια, σκληρά μέτρα λιτότητας αλλά και παράλογες ρυθμίσεις που δεν συνάγουν με τις αρχές και τις διατάξεις των ίδιων των Ευρωπαϊκών Συνθηκών, υποβαθμίζοντας την κοινή προσπάθεια του συνόλου των Ευρωπαίων πολιτών.

Σε αυτές τις παράλογες, αντιαναπτυξιακές και αναχρονιστικές λογικές κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος οφείλει να αντιτάξει τις αρχές και τις αξίες ενός κοινού μέλλοντος βασισμένου στην Ευρώπη των πολιτών και όχι των τοκογλυφικών συμφερόντων. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχοντας ως αδιαπραγμάτευτο στόχο την προάσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού λαού μέσω της συνεργασίας με τις υγιώς σκεπτόμενες δυνάμεις Ευρωπαϊκής ενοποίησης, απορρίπτουμε κάθε έννοια διαίρεσης και εκμετάλλευσης ενός διαστρεβλωμένου μορφώματος και αγωνιζόμαστε για την ουσιαστική ενοποίηση της Ευρώπης της συνέργιας, της προόδου, της ανάπτυξης και της ειρήνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου