ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ


Η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, που γιορτάζουμε σήμερα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν έχει σημασία αν είναι γραμματισμένη ή αγράμματη, φτωχή ή πλούσια, στο χωρίο ή στην πόλη. Όποια κι αν είναι κι όπου κι αν ζει είναι η ΜΑΝΑ! Σηκώνει στους ώμους της τη μεγαλύτερη τιμή που της χάρισε ο Θεός. Η παρουσία της δίνει την πιο βαθιά χαρά στο σήμερα, την πιο ζωντανή ελπίδα στο αύριο. Μιας μέρας γιορτή δεν είναι παρά μια μόνο σταγόνα ευγνωμοσύνης μπροστά στον ωκεανό της προσφοράς σου. Μιας προσφοράς, που δεν ζυγίζεται ούτε μετριέται με ανθρώπινα μέτρα.

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ, λοιπόν, σε όλες τις Μητέρες του κόσμου και ειδικά σε όλες τις Ελληνίδες Μάνες, που τα τελευταία χρόνια του μνημονίου είναι υπό διωγμό. Στις πολύτεκνες και τρίτεκνες, που έχουν δει τα παιδιά τους να μετατρέπονται σε «τεκμήρια πολυτελούς διαβίωσης», στις άγαμες και τις διαζευγμένες, που στηρίζουν μόνες τους τις οικογένειές τους, χωρίς τη στήριξη της πολιτείας. Στις ανάδοχες Μητέρες, στις Μητέρες, που υιοθετούν ένα παιδί και του προσφέρουν αγάπη και οικογενειακή θαλπωρή, αλλά και σε όσες είχαν τη δυστυχία να χάσουν το παιδί τους, οφείλουμε -ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους στην οικογένεια και την κοινωνία- ένα μεγάλο ευχαριστώ και τη δέσμευση ότι θα μας βρουν συμπαραστάτες στον καθημερινό τους αγώνα για ένα μέλλον καλύτερο και πιο δίκαιο για τα παιδιά τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου