ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

«Μιλώντας με Ιεράρχες»

«Χάρη στη σύναξη των 19ων Παυλείων που ευσεβώς η Ι.Μ. Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας μας χάρισε και φέτος, είχα τύχη αγαθή να συνομιλήσω προσωπικώς, από καρδίας, με τρεις ανώτατους ιεράρχες, σύμβολα φωτός για το πλήρωμα της εκκλησίας:


  • Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σαμαρείας Ιεροσολύμων κ. Αμβρόσιος, από το 1956 προσκυνητής των Αγίων Τόπων, είναι μια πάναγνη ψυχή, ένας αυθεντικός ομολογητής αγάπης. Ο γαλήνιος λόγος του, καρπός πολυδεκαετών αγώνων, τόνωσε τη στροφή της μέριμνάς μας προς τους ορθοδόξους της Μέσης Ανατολής, που βρίσκονται σε νέους κινδύνους διώξεων.
  • Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λεμεσού Κύπρου κ. Αθανάσιος, μορφή παγκόσμια σε θεολογικό περιεχόμενο με τη μοναχική αύρα του αγιορείτη, περιέγραψε συγκλονιστικές στιγμές: ο θρήνος των Κυπρίων που θάβουν πλέον τα οστά όσων πρώην αγνοουμένων η επιστήμη ταυτοποιεί, είναι ανείπωτος. Σαν να είχαν πεθάνει χθες, οι οικογένειες κηδεύουν σήμερα, σαράντα σχεδόν έτη μετά, τα σπαράγματα όσων το τουρκικό πυροβόλο οδήγησε σε μαζικούς θανάτους.
  • Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Υερσέης Η.Π.Α. και εκπρόσωπος του Οικουμενικού μας Πατριάρχου στα Παύλεια, κ. Ευάγγελος, κόμισε την ευχάριστη είδηση: το πανεθνικό αίτημα για ανοικοδόμηση της εκκλησιάς μας που σκέπασαν τα χαλάσματα των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη, ικανοποιείται. Ήδη ολοκληρώνεται το έργο των αρχιτεκτονικών επιτροπών, και πλέον ένας σύγχρονος Άγιος Νικόλαος σύντομα θα υποδέχεται τις μυριάδες των πιστών και ενοριτών στην καρδιά του Μανχάταν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου