ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ – ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΘΕΜΑ: «Υπάρχει σχέδιο «ξαφνικού θανάτου» των κρατικών αμυντικών βιομηχανιών «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» (ΕΑΣ), «Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία»(ΕΑΒ) και «Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων» (ΕΛΒΟ);
  
Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Χρυσούλα - Μαρία Γιαταγάνα, κατηγόρησε τους Υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας ότι προετοιμάζουν τον «ξαφνικό θάνατο» των κρατικών αμυντικών βιομηχανιών στα πρότυπα της ΕΡΤ.

Στηλίτευσε την επιλογή της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στις εθνικές πολεμικές βιομηχανίες, ΕΑΣ, ΕΑΒ και ΕΛΒΟ, δηλαδή στη βάση της εθνικής μας άμυνας. Μάλιστα, τόνισε ότι κωλυσιεργούν στο διορισμό διοίκησης στα ΕΑΣ, με αποτέλεσμα, να μη μπορεί να λειτουργήσει το εργοστάσιο και να εκκρεμούν παραγγελίες εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Κατήγγειλε ότι τα παιχνίδια της κυβέρνησης με την Εθνική Άμυνα και την Ασφάλεια της χώρας είναι άκρως επικίνδυνα για την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Χωρίς τις αμυντικές βιομηχανίες, που έχουν εθνική αποστολή, ούτε σφαίρες δικές μας δεν θα μπορούμε να παράγουμε! Ακόμη και γι’ αυτό θα πρέπει να προβαίνουμε σε εισαγωγές.

Άκρως επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια είναι και η παράδοση των απόρρητων στοιχείων των εθνικών αμυντικών μας βιομηχανιών στους αγοραστές τους, καθώς οι βιομηχανίες αυτές διαθέτουν απόρρητα στοιχεία για τα πυρομαχικά, τα οπλικά συστήματα, ακόμη και για τη διάταξη μάχης του ελληνικού στρατού!!.

Γι’ αυτό το λόγο, ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς με επίκαιρη ερώτηση, να δώσουν εξηγήσεις επί του θέματος. Ρωτά εάν αληθεύουν τα σενάρια περί κατάργησης ή επικίνδυνης συρρίκνωσης των ΕΑΣ, ΕΑΒ και ΕΛΒΟ; Εάν αληθεύει πως σκοπεύουν να τα ξεπουλήσουν, σε περίπτωση που δεν προβούν στο οριστικό κλείσιμό τους.

Επίσης ζητά να μάθει τί μέτρα σκοπεύουν να πάρουν προκειμένου να εξασφαλίσουν την εθνική ανεξαρτησία, την εθνική άμυνα και ασφάλεια; Πώς θα εξασφαλίσουν να μην πέσουν σε ξένα χέρια οι απόρρητες πληροφορίες;

Τέλος, τους πίεσε να δώσουν εξηγήσεις για το πότε θα ορισθεί νέα διοίκηση στα ΕΑΣ και ποια μέριμνα θα λάβουν ώστε να μπορούν να λειτουργούν τα εργοστάσια και να εκτελούν με αποδοτικό τρόπο τις παραγγελίες εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ερωτώσα Βουλευτής


Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου