ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

«Το πρόβλημα με τη στελέχωση και λειτουργία της Υγείας στη Μαγνησία είναι οξύτατο»

Το κρίσιμο θέμα των παρεμβάσεων που πρέπει άμεσα να γίνουν στον τομέα της υγείας για τη Μαγνησία ανέδειξε με επίκαιρη ερώτησή της, η οποία συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Απευθυνόμενη στην υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή, η οποία έδωσε απαντήσεις από πλευράς Υπουργείου η κ. Χρυσοβελώνη υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Το πρόβλημα με τη στελέχωση και λειτουργία της Υγείας στη Μαγνησία είναι οξύτατο και γενικότερο. Σήμερα θα περιοριστώ στα θέματα των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρειών που επηρεάζουν όχι μόνο εκτεταμένες ημιαστικές περιοχές αλλά κυρίως πλήθος χωριών της ηπειρωτικής Μαγνησίας και των Σποράδων. Οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό είναι πλέον τεράστιες. Όχι μόνο σε γιατρούς και νοσηλευτές αλλά ακόμη και σε παραϊατρικό – βοηθητικό προσωπικό.

Αυτό που έκανε μέχρι τώρα το υπουργείο είναι να προσπαθήσει να κλείσει εμβαλωματικά κάποια κενά προκηρύσσοντας μερικές θέσεις επικουρικών. Αυτό δεν αρκεί. Δεν αρκεί γιατί την ώρα που δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήθος επιστημόνων αποχωρεί από το ΕΣΥ με κάθε ευκαιρία. Ο λόγος είναι απλά ότι λείπει το κίνητρο της μονιμότητας για κάποιον που θα πρέπει να μετακινηθεί για παράδειγμα από την Αθήνα σε ένα απομακρυσμένο Περιφερειακό Ιατρείο του Πηλίου για μερικούς μήνες.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ περιμένουμε να ακούσουμε τι προτίθεται να κάνει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για το μείζον πρόβλημα στελέχωσης της δημόσιας υγείας. Θεωρούμε ότι πρέπει και μπορείτε επιτέλους να κάνετε κάτι. Υπάρχει πάνω απ’ όλα η συλλογική ευθύνη της συγκυβέρνησης έναντι του Ελληνικού λαού και βέβαια η προσωπική σας ευθύνη έναντι των πολιτών της Μαγνησίας.

Επειδή είμαστε και οι δύο Βουλευτές του νομού και έχουμε άμεση εικόνα της κατάστασης στη Μαγνησία και στις Σποράδες θα αποδεχτείτε ότι δυστυχώς στη Μαγνησία αντιμετωπίζουμε καθημερινά μια χιονοστιβάδα προβλημάτων που κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε κατάρρευση το ΕΣΥ. Ακόμη και σε βασικά πράγματα όπως φάρμακα και αναλώσιμα υπάρχουν ελλείψεις.

Για αυτό ξαναλέω πως δεν χωρούν πολιτικές διαφορές όταν μιλάμε για τον ανθρώπινο πόνο και για το ύψιστο αγαθό της Υγείας. Είναι επιτακτική η ανάγκη να κάνετε άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις».


Η Υφυπουργός Υγείας συμφώνησε στη σοβαρότητα των αιτημάτων της κ. Χρυσοβελώνη και δεσμεύτηκε να γίνουν παρεμβάσεις στα θέματα των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρειών που έθιξε η Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τονίζοντας και αυτή με την σειρά της ότι για το Νομό προέχει η επίλυση των προβλημάτων των Μαγνησιωτών στον τομέα της Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου