ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος αξίζει όλοι μας να δώσουμε προσοχή σε ορισμένα πολιτικά – περιβαλλοντικά ζητήματα.
ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ; ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!
Δεν υπάρχει αποτελεσματικότερος τρόπος να ελέγξεις τον άνθρωπο από τον έλεγχο αυτού που του προσφέρει την επιβίωση: το νερό και την τροφή. Η επιτροπή διεθνών προτύπων για τα τρόφιμα CODEX ALIMENTARIUS (Κώδικας Διατροφής) ισχυρίζεται πως διασφαλίζει την υγεία των καταναλωτών. Έχει κατηγορηθεί όμως για τροποποιήσεις που θεωρείται πως δεν ελέγχονται επιστημονικά με αμφίβολα αποτελέσματα στην υγεία των τροφίμων. Κάθε παρέκκλιση από επιτρεπτά διατροφικά είδη, θα είναι παράνομη. Κανένας δεν έχει πλέον δικαίωμα να φτιάξει το μποστάνι του, παρά μόνο αν προμηθεύεται συγκεκριμένους σπόρους. Παρόλο που ακόμα δεν γνωρίζουμε πλήρως την αλήθεια, στη χώρα μας ελήφθη υπουργική απόφαση (150559/10-6-2011) που αφορά στους υδάτινους πόρους. Τα ύδατα πρέπει να δηλωθούν, ακόμα και τα πηγάδια που κάποιοι έχουν στις αυλές τους και η χρήση τους θα είναι πλήρως ελεγχόμενη.

Ανοίγοντας τον δρόμο στα γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα έρχεται και η διαβόητη MONSANTO, εταιρεία που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια να επιβάλλει την παραγωγή βιομηχανικά γενετικά τροποποιημένων προϊόντων και να εξαλειφθούν οι τοπικές ποικιλίες. Η Monsanto είναι η νούμερο 1 εταιρεία παραγωγής της ορμόνης rBGH και έχει μηνύσει πολλές εταιρείες υποστηρίζοντας πως δεν έχουν το δικαίωμα να ενημερώνουν τους πελάτες ότι τα προϊόντα τους δεν την περιέχουν (http://www.organicconsumers.org/monlink.cfm#waterprivatization). Λέγεται πως είναι σχεδόν αδύνατο να ελεγχθεί. Εμείς λέμε πως θα πρέπει να γίνει διεξοδικός έλεγχος και να εφαρμοσθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του ανυποψίαστου πολίτη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ HELIOS – «ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟΝΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»!!

Το επενδυτικό πρόγραμμα «HΛΙΟΣ» σε θεωρητικό επίπεδο έχει σκοπό την αξιοποίηση της ηλιοφάνειας της Ελλάδας που θα οδηγήσει στην παραγωγή ρεύματος και στην πώλησή του κυρίως… στη Γερμανία. Τα έσοδα θα χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους (Άρθρο 13, Σύνοδος Κορυφής). Ενός χρέους, βέβαια, το οποίο θα έπρεπε να υποβληθεί σε λογιστικό έλεγχο, καθώς αυτή τη στιγμή βασίζεται σε τοκογλυφικά επιτόκια. Με το πρόγραμμα αυτό μας εξαναγκάζουν ακόμα και τα πάνελς να αγοραστούν από τη Γερμανία, τη στιγμή που μπορούμε να αγοράσουμε στο 1/3 της τιμής από την Κίνα για παράδειγμα. Επιπλέον, με αυτό το πρόγραμμα οι Γερμανοί βάζουν χέρι ακόμα και στο ελληνικό ΕΣΠΑ, αφού μπορούν από αυτή
τη χρηματοδότηση να χρησιμοποιήσουν κονδύλια, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε επενδυτικές δραστηριότητες Ελλήνων. Ακόμα και η περιβόητη και χιλιοειπωμένη εξασφάλιση θέσεων εργασίας είναι αμφίβολη αφού τα φωτοβολταϊκά πάρκα δεν χρειάζεται να απασχολούν πολυάριθμο προσωπικό. Για να μην μιλήσουμε για μισθούς! Τέλος, παρακάμπτεται και καταργείται ακόμα και η σημερινή ανεπαρκής περιβαλλοντική νομοθεσία: επιτρέπεται η περιβαλλοντική αδειοδότηση βιομηχανικών, ενεργειακών και άλλων εγκαταστάσεων με όρους “fast track”: το κράτος παραδίδει σε ιδιώτες τον έλεγχο των περιβαλλοντικών μελετών και τον έλεγχο της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων, όσο καιρό λειτουργούν οι εγκαταστάσεις. Εν ολίγοις, ένα «ανεξάρτητο»(?) κράτος εκχωρεί τα έσοδα από ένα τέτοιο επενδυτικό πρόγραμμα στους δανειστές του ενώ παραδίδει την ίδια στιγμή τον απόλυτο έλεγχο στην τιμολόγηση, την αγορά, και την πώληση της ενέργειας.

ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ!

Δεν πάει καιρός από τότε που οδηγηθήκαμε σε απόλυτο αδιέξοδο εξαιτίας της αδυναμίας μας να αγοράσουμε πετρέλαιο. Η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης στο 80% του πετρελαίου κίνησης, απετέλεσε αιτία απόγνωσης σε οικογένειες ακόμα και σε σχολεία. Ως συνέπεια της μνημονιακής πολιτικής ολόκληρες οικογένειες αφέθηκαν στο έλεος των καιρικών συνθηκών και έφθασαν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης με τραγικά αποτελέσματα. Δεν φθάνει η μηδενική πολιτική στην ανάπτυξη των δασικών εκτάσεων, η καταστροφική ανεπάρκεια της πράσινης (?) ανάπτυξης στις πόλεις, έπρεπε να φθάσουμε και στην -προϋπάρχουσα είναι η αλήθεια- παράνομη υλοτόμηση που κατέστη πλέον αναγκαία. Το μεγάλο έγκλημα δε, ήταν η καύση υλικών που δεν προβλέπεται με αποτέλεσμα την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα και άλλων στοιχείων ιδιαίτερα βλαβερών για τον άνθρωπο. Πάνε οι εποχές που η σόμπα μπορούσε να γίνει ανεκτή, όταν καιγόταν μόνο ξύλο που προβλεπόταν προς καύση και οι πόλεις δεν ήταν τόσο πυκνοκατοικημένες. Με την αύξηση της φορολογίας όχι μόνο δεν αυξήθηκαν τα έσοδα, αφού λίγοι άντεξαν να αγοράσουν πετρέλαιο αλλά εμφανίζεται πλέον και ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα περιβάλλοντος με θύμα τον ίδιο τον άνθρωπο.

ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ; ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ!! ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΑΓΝΟΟΥΝ… ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ!

Αδιαφορία, αδιαφορία, αδιαφορία. Τόσες κυβερνήσεις έχουν αλλάξει, δεν υπάρχει ένας να νοιαστεί για τα δάση μας; Μάλλον η ύπαρξη ενός ενιαίου φορέα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης με συγκεντρωτικές αρμοδιότητες και δυνατότητα χάραξης κεντρικής δασικής πολιτικής είναι εξαιρετικά απαιτητικό σενάριο. Όπως και άλλες δυσνόητες και κυρίως δυσεφάρμοστες προτάσεις όπως: κίνητρα σε φορείς για αναδάσωση, δίωξη για καταπάτηση και οικοπεδοποίηση δασικών εκτάσεων, επανεξέταση αποχαρακτηρισμένων δασικών εκτάσεων, φύλαξη με επάνδρωση δασικών πυροφυλακίων στρατηγικών σημείων, τοποθέτηση αυτόματων ανιχνευτών, καθαρισμός παραμελημένων δασών, εκπόνηση δασοπονικών και υδρονομικών έργων για την αποτροπή εξάπλωσης πυρκαγιών. Φυσικά για την επάνδρωση και κυρίως για την αμοιβή των πυροσβεστών που κινδυνεύουν τη ζωή τους ούτε λόγος.

ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

www.anexartitoiellinesneolaia.weebly.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου