ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ- ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ


Σύμφωνα με δημοσιεύματα η τροϊκανή συγκυβέρνηση, αποφάσισε την αντικατάσταση του Προέδρου του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, κ. Θ. Λέκκα, καθώς και του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Ν. Μπάρδη.   
Το πρόσωπο το οποίο η συγκυβέρνηση, τοποθετεί στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, είναι ο επιχειρηματίας Στέλιος Σταυρίδης, γνωστός για την εξειδίκευση σε ιδιωτικοποιήσεις, καθώς είχε αναλάβει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη την ιδιωτικοποίηση της ΑΓΕΤ-Ηρακλής..

Η τοποθέτηση αυτή εγείρει πολλά ερωτηματικά καθώς η ΕΥΔΑΠ συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα περιουσιακά στοιχεία προς πώληση μέσω του «πλυντηρίου» που λέγεται ΤΑΙΠΕΔ και σε συνδυασμό με τις έντονες πιέσεις τις τρόικα για αποκρατικοποιήσεις, ζητείται να υπάρχει αυστηρότερος έλεγχος στις πράξεις και στις προθέσεις της κυβέρνησης, καθώς αξίζει να σημειωθεί ότι σε όποια χώρα επιβλήθηκε το ΔΝΤ, μία σειρά στρατηγικής σημασίας φορέων, υπηρεσιών, πλουτοπαραγωγικών πηγών κ.τ.λ. πέρασαν στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων και των μεγάλων πολυεθνικών, έναντι πινακίου φακής.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση ενός δημόσιου αγαθού όπως το νερό. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μετατρέψουν τη χώρα μας σε μία ερημωμένη αποικία, όπως το έχουν ήδη κάνει σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικανικής Ηπείρου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης των Βουλευτών. ΚΟΖΑΝΗΣ -υνη, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τους  κ. Υπουργό Οικονομικών
ΠΡΟΣ τους  κ. Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

ΘΕΜΑ: «Αλλαγή πρόεδρου και Διευθύνοντος Σύμβουλου της ΕΥΔΑΠ»

Με βάση δημοσιεύματα της 18ης Οκτωβρίου 2012 έγινε γνωστό πως η Κυβέρνηση αποφάσισε να αντικαταστήσει τόσο τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ  κ. Θ. Λέκκα όσο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ν. Μπάρδη με τον επιχειρηματία κ. Στέλιο Σταυρίδη.

Ο κ. Σταυρίδης είχε τοποθετηθεί στο παρελθόν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη διευθύνων σύμβουλος της ΑΓΕΤ-Ηρακλής την εποχή της ιδιωτικοποίηση της στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Επισημαίνεται πως η ΕΥΔΑΠ συμπεριλαμβάνεται στα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου που έχουν μεταβιβαστεί στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ)

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
 
  1. Αληθεύουν τα παραπάνω δημοσιεύματα;
  1. Αν ναι, με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή του νέου Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ και τι πολιτικές εξυπηρετεί;

Αθήνα, 19/10/2012

Οι ερωτώντες Βουλευτές,

Μακρή Ραχήλ  

Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου