ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Θ. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ


Ο κ. Υφυπουργός αναφέρει ότι με το υπ’ αριθμ. Β΄7757/1-11-2012 έγγραφο της Διεύθυνσης Δ. Ε. Έβρου, το οποίο αφορά το Ημερήσιο Γενικό Λύκειο και το 1ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Σαμοθράκης, προκύπτει ότι τα κενά στα φιλολογικά μαθήματα έχουν πλέον καλυφθεί, όπως και το κενό στο μάθημα της Οικονομίας, με αποσπασμένους καθηγητές από την Αλεξανδρούπολη.

Ωστόσο, στα μαθήματα Φυσικής Αγωγής και Αγγλικών στα οποία υπολείπονται πέντε (5) και (8) ώρες αντιστοίχως, έχει ζητηθεί με το υπ’ αριθμ. Β΄7725/30-10-2012 έγγραφο της Διεύθυνσης Δ. Ε. Έβρου η έγκριση πιστώσεων για ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.

Ωστόσο, στην απάντηση του Υφυπουργού αναφέρεται ότι η καθυστέρηση στην κάλυψη των κενών στη Σαμοθράκη οφείλεται στο γεγονός ότι οι προσλαμβανόμενοι αναπληρωτές καθηγητές δεν αναλαμβάνουν πάντα υπηρεσία ή παραιτούνται με συνέπεια την αδυναμία κανονικής λειτουργίας των σχολείων, οδηγώντας έτσι στη μεσολάβηση αρκετού χρονικού διαστήματος ως την αντικατάσταση τους από άλλους αναπληρωτές και ωρομίσθιους καθηγητές. Προφανώς το Υπουργείο, «αδυνατεί» να κατανοήσει τους λόγους που οδηγούν τους αναπληρωτές και ωρομισθίους καθηγητές να αναλάβουν τα καθήκοντά τους, καθώς και την μισθολογική εξαθλίωση των εκπαιδευτικών στα πλαίσια των μνημονίων. Παρόλα αυτά, το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καλύπτονται οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και να εξασφαλίζεται η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της χώρας. Ελπίζουμε μόνο αυτό να μην το κάνει τον Ιούνιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου