ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΕΒΡΟΥ


Η απάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη σε ερώτηση του Βουλευτή Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνου Ουζουνίδη με θέμα «Άδικη και μη ορθολογική η απόφαση ένταξης του Νομού Έβρου στην Β’ κλιματολογική ζώνη για το πετρέλαιο θέρμανσης και τη χορήγηση επιδόματος», το λιγότερο ως ασαφής και αόριστη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Συγκεκριμένα αναφέρεται εκ νέου το νομοθετικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο καθιερώθηκε από 15/10/2012 ενιαίος συντελεστής ΕΦΚ για το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης. Στόχος του μέτρου ήταν «ο περιορισμός του λαθρεμπορίου, αφού ο μειωμένος Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης αποτελούσε σημαντικό κίνητρο για διάπραξη λαθρεμπορικών πράξεων».

Ωστόσο, στην απάντηση δε γίνεται ούτε μια αναφορά στη ουσία του ερωτήματος, δηλαδή στο γεγονός ότι η γεωγραφική θέση και οι κλιματολογικές συνθήκες στον Έβρο δε δικαιολογούν την ένταξή του στη Β’ κλιματολογική ζώνη, αναφορικά με τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης. Είναι προφανές ότι ελλείψει επιχειρημάτων αρκεί η αόριστη αναφορά των νόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου