ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ B’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑμεΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


«Όχι στην διάλυση της ειδικής αγωγής. Ας προστατέψουμε τα παιδιά με ειδικές ανάγκες»

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής οι Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Μαρίνα Χρυσοβελώνη, μέλος της αρμόδιας Υποεπιτροπής της Βουλής για θέματα ΑμεΑ, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

 «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουν την αντίθεσή τους στο περαιτέρω σκόρπισμα των υπηρεσιών ειδικής αγωγής που προωθεί ο κ. Αρβανιτόπουλος με μιαν ατυχή διάταξη (Άρθρο 39, παρ. 4) του νομοσχεδίου για την «Οργάνωση του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης».

Η ψήφιση της διάταξης αυτής συνεπάγεται την άμεση αποδιάρθρωση των όποιων δομών ειδικής αγωγής λειτουργούν σήμερα στα σχολεία μας. Έτσι, οι αντίστοιχες υπηρεσίες δεν θα έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν την εξατομικευμένη υποστήριξη που χρειάζονται τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ζητήσαμε για αυτό το θέμα πρώτα από όλους να ακουστούν οι άνθρωποι που ζουν καθημερινά την ειδική αγωγή. Για αυτό τον λόγο προτείναμε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής φορείς αλλά και αντιπροσωπευτικές κοινωνικές οργανώσεις που επιθυμούσαν να εκφράσουν τις απόψεις των θιγόμενων γονέων και ΑμεΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου