ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΕΒΡΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ. ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ - ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ  ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»

«ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ»

Με τη θλιβερή διαπίστωση ότι εκτός από την ισοπέδωση της οικονομίας του νομού Έβρου λόγω της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει η  συγκυβέρνηση Σαμαρά, η ακριτική αυτή περιοχή μετατρέπεται και σε ένα απέραντο στρατόπεδο «αποθήκευσης» λαθρομεταναστών, ολοκληρώθηκε η σημερινή περιοδεία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στον Έβρο.

Η Σοβιετική Ένωση είχε τα δικά της στρατόπεδα στη Σιβηρία. Αυτό το μοντέλο χτίζεται σε μία από τις πιο ευαίσθητες εθνικά περιοχές της χώρας, από το Παρανέστι της Δράμας μέχρι την Ξάνθη και από την Κομοτηνή μέχρι την Ορεστιάδα.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, μαζί με το Βουλευτή Έβρου του Κινήματος Μαρίνο Ουζουνίδη και τον Πολιτευτή Παναγιώτη Λελιάτσο, ξεκίνησαν την περιοδεία από το συνοριακό σταθμό στους Κήπους του Έβρου, όπου ευχήθηκαν χρόνια πολλά στους αστυνομικούς και τους τελωνειακούς που ήταν εκείνη την ώρα σε υπηρεσία.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν κατά σειρά το Τυχερό, το Σουφλί, το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα για να καταλήξουν, συνοδευόμενοι από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο Γιώργο Σαλαμάγκα, στο μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών που συγκροτείται στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Είναι η περιοχή όπου η συγκυβέρνηση Σαμαρά «απλώνει» και καινούρια λυόμενα σπίτια των 40 τετραγωνικών το καθένα, διαμορφώνοντας το μεγαλύτερο στρατόπεδο-αποθήκη ψυχών σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο.

Στο Διδυμότειχο ο Δήμαρχος της πόλης Παρασκευάς Πατσουρίδης περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την ποδηγέτηση που υφίσταται η Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη συγκυβερνητική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ στο Σουφλί οι απελπισμένοι εναπομείναντες έμποροι καλούσαν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ να εντείνουν τις κοινοβουλευτικές τους πρωτοβουλίες «για να σωθεί η Ελλάδα από την απόλυτη καταστροφή».

Σε πολλές περιοχές κατά τη διάρκεια της σημερινής περιοδείας, τέθηκε στον Τέρενς Κουίκ και τον συνάδελφοι του Μαρίνο Ουζουνίδη, το ζήτημα του επανασχεδιασμού του Καλλικράτη στο νομό Έβρου, με δεδομένο ότι η συγχώνευση καθαρόαιμων αγροτικών Δήμων με μεγάλους αστικούς, έχει επιφέρει σοβαρότατες δυσλειτουργίες στις γεωργικές περιοχές.

Εντυπωσιακή ήταν και η συγκέντρωση που οργάνωσαν τα μέλη της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος στα γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο Διδυμότειχο.

Χθες το βράδυ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με την ιδιότητα του Γραμματέα Συντονιστικού Δράσεων εν’ όψει των προσυνεδρίων και του συνεδρίου του Κινήματος, είχε δίωρη συνεργασία με τους Πολιτευτές του Κινήματος και με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αλεξανδρούπολης.

Λίγο πριν την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης ο Τέρενς Κουίκ έκανε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το στρατόπεδο-αποθήκη λαθρομεταναστών που δημιουργείται στο νομό Έβρου, χωρίς η συγκυβέρνηση να ρωτήσει την τοπική κοινωνία, η οποία είναι σφόδρα αντίθετη σε αυτό το σχέδιο, αποτελεί ένα ακόμα δείγμα συγκυβερνητικής υποτέλειας στις μεταναστευτικές πολιτικές του συστήματος Μέρκελ που σχεδιάζει τώρα και το Δουβλίνο ΙΙΙ.

Είδα τους υφιστάμενους κοιτώνες-φυλακές και είδα τους λαθρομετανάστες να αυλίζονται στο κρύο.

Από την ενημέρωση που μας έγινε μάθαμε και ότι η σίτισή τους γίνεται από ιδιωτικό catering, όπως και από ιδιωτικά ενοικιαζόμενα συνεργεία λαμβάνεται η μέριμνα για την καθαριότητά τους.

Δεν θα το συνδυάσω με το γεγονός ότι Έλληνες πεινούν στο δρόμο και Έλληνες έχουν μείνει χωρίς σπίτια. Είναι υποχρέωση να παρέχουμε την πρέπουσα ανθρώπινη φροντίδα σε όλο αυτό το τσουνάμι των μεταναστών που χτυπά συνεχώς την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Πλην όμως δεν μπορεί να αποτελεί για τη συγκυβέρνηση άλλοθι αυτής της πολιτικής που ακολουθεί η Συγκυβέρνηση στο μεταναστευτικό, το γεγονός ότι τα έξοδα «φιλοξενίας» καλύπτονται από αθρόα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Επί της ουσίας μιλάμε για μία μόνιμη διαμονή, πάνω από ένα χρόνο, όσων συλλαμβάνονται να έχουν μπει λαθραία στη χώρα μας, μετατρέποντας τη Βορειοανατολική ευαίσθητα εθνική περιοχή της χώρας, σε μοντέλο στρατοπέδων τύπου Σοβιετίας.

Και μάλιστα έχω την πληροφορία, μη επιβεβαιωμένη ακόμα, ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζει και άλλο μεγάλο στρατόπεδο στην περιοχή της Άρτας.

Το γεγονός ότι με την αθρόα μετακίνηση αστυνομικών σε συνδυασμό με το φράχτη έχει ανακοπεί σημαντικά η παράνομη είσοδο από την περιοχή του Έβρου, δημιουργεί ακόμα περισσότερα ερωτηματικά το γεγονός της δημιουργίας ενός τέτοιου μεγάλου στρατοπέδου στο φυλάκιο της Ορεστιάδας.

Η μόνη εξήγηση είναι ότι στην Ορεστιάδα, όπως και στην Κομοτηνή, όπως και στην Ξάνθη, όπως και στο Παρανέστι Δράμας, θα μεταφέρονται για «μόνιμοι εγκατάσταση» οι χιλιάδες λαθρομετανάστες που εξακολουθούν να μπαίνουν είτε από την πλευρά του Αιγαίου είτε από τα Βορειοδυτικά σύνορα της χώρας είτε περιφέρονται σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και κυρίως στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει ο Πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος και όπως με σαφήνεια περιγράφεται στην Εθνική μας Αντιπρόταση, πιστεύουν ότι η λαθρομετανάστευση λύνεται μόνο με ισχυρή πολιτική πίεση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία επιτέλους θα πρέπει να καταλάβει ότι τα σύνορα της Ελλάδας δεν είναι μόνο δικά της, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης.

Επίσης, επιμένουμε ότι πρέπει να χαλαρώσει το δόγμα Δουβλίνο ΙΙ που υπέγραψε ως Υπουργός Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου το 2002 και ότι η Ελλάδα μπορεί να ασκήσει πίεση ακόμα και με την απειλή ότι θα προσβάλλει τη συνθήκη Σέγκεν.

Τέλος, αποκαλύπτω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για να αναδείξουν το θέμα της λαθρομετανάστευσης ως ένα από τα πρωτεύοντα στην ετήσια συνέλευση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΟΑΣΕ που θα γίνει τον Ιανουάριο στη Βιέννη, όπως και στην επόμενη ετήσια γενική συνέλευση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των Παρευξείνιων Χωρών».

Απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο Τέρενς Κουίκ, απάντησε:

«Και εδώ στη περιοχή της Θράκης, διαπίστωσα ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δυναμώνουν καθημερινά.

Μετά από 45 χρόνια στη Δημοσιογραφία, ξέρω καλά τα παιγνίδια των δημοσκοπήσεων.

Δεν σας κάνει εντύπωση η αντίφαση μεταξύ μίας και μόνης σημερινής δημοσκόπησης, συγκεκριμένης φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, με τα ευρήματα άλλης σημερινής που μας δίνει διπλάσια ποσοστά και μίας παρά πολύ πρόσφατης, εκείνης του ΣΚΑΙ, που ανέβασαν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ στο 9% ;

Το ξέρουμε ότι ο αγώνας μας θα είναι σκληρός και ότι θα μας κτυπούν συνέχεια με κάθε τρόπο. Ακόμα και με τον επικοινωνιακό.

Αλλά δεν μασάμε. Ούτε λυγίζουμε. Απεναντίας γινόμαστε πολλαπλασίως περισσότεροι και προχωράμε συνεπείς με την Ιδρυτική μας Διακήρυξη προς την Εθνική μας Συνδιάσκεψη, που ο Πάνος Καμμένος θέλει να μείνει στην ιστορία για τη δημοκρατικότητα του και τις απόλυτα ανοιχτές διαδικασίες του.
Είμαστε η εγγύηση για να ξανά πάρουν οι Έλληνες πίσω τη πατρίδα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου