ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


Η Βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή μαζί με μέλη της συντονιστικής Κοζάνης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επισκέφθηκαν φορείς και σώματα ασφαλείας της πόλης.

 Πρώτος σταθμός των επισκέψεων της κ. Μακρή ήταν το Α’ Σώμα Στρατού. Στη συνάντηση που είχε με τον Στρατηγό κ. Τζιμάνη, τόνισε την αμέριστη συμπαράσταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ προς το στράτευμα. Οι στρατιωτικοί έχουν υποστεί σοβαρότατες περικοπές στη μισθοδοσία τους με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση προβλημάτων οικονομικής επιβίωσης. Όπως ανέφερε ο αντιστράτηγος η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και το ηθικό των στρατιωτών, οι οποίοι συμμερίζονται τα προβλήματα των οικογενειών τους, αλλά και των ίδιων, όταν επιστρέψουν στην κοινωνία ως πολίτες.

Έπειτα η κ. Μακρή επισκέφθηκε το Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα με τον οποίο συζήτησε τρέχοντα θέμα του Δήμου και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί. 11 άτομα ΔΕ ΙΔΧΕ κινδυνεύουν από το μέτρο της διαθεσιμότητας, λόγω ειδικών καταστάσεων που επικρατούν  στο Δήμο.  Ο Δήμαρχος επισήμανε στην κ.  Μακρή ότι ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκης ενεργεί μόνος του χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις προτροπές των Δημάρχων.

Με το Δήμαρχο συζητήθηκαν τα δύο σοβαρότατα ζητήματα που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα. Για το πρώτο που είναι η άμεση και χωρίς εμπόδια πρόσβαση από το κτίριο της Πυροσβεστικής στην Οδό Γκέρτσου μέσω της οδού Ανατολικής Ρωμυλίας, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι δεν υπήρξε σχετικό έγγραφο αίτημα από την πλευρά της υπηρεσίας. Όσον αφορά το δεύτερο θέμα που είναι η σύνδεση του κτιρίου της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης, λείπει το σχετικό κονδύλιο για την σύνδεση του κτιρίου, όμως ο ίδιος εξέφρασε την θετική του διάθεση να γίνει ειδική συμφωνία με τη ΔΕΥΑΚ για την αποπληρωμή σε δόσεις, όπως στην περίπτωση του Αστυνομικού Μεγάρου, με το ποσό που χρειάζεται να μην ξεπερνά τα 6000 με 8000 Ευρώ.

Τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Κοζάνης δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα θέρμανσης διότι όλα είναι συνδεδεμένα με το δίκτυο Τηλεθέρμανσης της πόλης ανέφερε ο Δήμαρχος, όμως το ίδιο δεν συμβαίνει και με τα σχολεία των Δημοτικών διαμερισμάτων, που θερμαίνονται με καυστήρες πετρελαίου. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα είχαν καταβληθεί τα σχετικά κονδύλια.

Για το φλέγον ζήτημα της δημιουργίας κέντρου κράτησης μεταναστών στο Μαυροδέντρι Κοζάνης, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι δεν είχε ενημερωθεί επίσημα ότι επισκέφθηκε το μέρος ειδική επιτροπή, ενώ το Υπουργείο δεν έχει ενημερώσει επίσημα το Δήμαρχο για τις προθέσεις του. Από την πλευρά του απέστειλε σχετική επιστολή για την παροχή περαιτέρω διευκρινήσεων.

Για την επίσκεψη του εκπροσώπου των Turkish Airlines ο Δήμαρχος Κοζάνης ξεκαθάρισε ότι δεν τέθηκε ζήτημα παραχώρησης του Αεροδρομίου, αλλά μόνο για την τουριστική ανάδειξη της περιοχής στα πλαίσια της ανάπτυξης της γραμμής Θεσσαλονίκη- Κωνσταντινούπολη.

Έπειτα, η κ. Μακρή επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα τον Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο κ. Βάϊο Χονδρό. Ο κ. Χονδρός ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σώμα στην περιοχή από τα πεπαλαιωμένα περιπολικά, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί προβλήματα λόγω των αποσπάσεων στον Έβρο. Σοβαρό ζήτημα που δεν έχει επιλυθεί μέχρι στιγμής είναι η στάθμευση των πολιτικών αυτοκινήτων εκτός του Μεγάρου, που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα για την πρόσβαση στο κτίριο. Παρά τις δυσκολίες η Δ/νση προχωρά σε δράσεις για σύγχρονα κρατητήρια, ανανέωση εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ με 2.000.000 Ευρώ και αξιοποίηση των ΑΠΕ για την ενεργειακή κάλυψη των ιδιόκτητων κτιρίων της υπηρεσίας. Παρά τις αντιξοότητες η Αστυνομική Δ/νση Δυτικής Μακεδονίας συνέβαλε στην αισθητή μείωση της εγκληματικότητας της περιοχής και δέχθηκε τα συγχαρητήρια της Βουλευτού.

Στη  συνάντηση που είχε η κ. Μακρή με τον Διοικητή της Τροχαίας Κοζάνης, κ. Σπύρο Διόγκαρη, τονίστηκε ότι η υπηρεσία έχει τεράστιο τομέα ευθύνης με ένα εξαιρετικά δύσκολο και μακρύ οδικό δίκτυο που ξεπερνά τα 600 χλμ επαρχιακό δίκτυο και 2500 Δημοτικό οδικό δίκτυο. Αν πραγματοποιηθεί η σχεδιαζόμενη συγχώνευση των τμημάτων της τροχαίας θα συντελεστεί η αρχή του τέλους για την οδική ασφάλεια τόνισε ο Διοικητής της Τροχαίας. Παρά τις περικοπές στη μισθοδοσία, η Τροχαία πραγματοποιεί εξαιρετική δουλειά με συνέπεια την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων κάτι που προέρχεται από την αυταπάρνηση των ίδιων των τροχονόμων για ουσιαστικό έλεγχο και πρόληψη των ατυχημάτων.

Η κ. Μακρή συναντήθηκε και με τον Διοικητή Ασφαλείας Κοζάνης, όπου παρά τις περικοπές στη μισθοδοσία, το δυναμικό κατάφερε την κατά 90% επιτυχή εξιχνίαση υποθέσεων που απασχόλησαν την υπηρεσία.

Έπειτα για τα ζητήματα που απασχολούν το Πυροσβεστικό Σώμα η κ. Μακρή στη συνάντηση της με τη διοίκηση αναφέρθηκε στο θέμα της σύνδεσης με την Τηλεθέρμανση και την συζήτηση που είχε με τον Δήμαρχο Κοζάνης και το γραπτό αίτημα για το ζήτημα της διάνοιξης του δρόμου. Από την πλευρά της Πυροσβεστικής τέθηκε το θέμα της παλαιότητας των οχημάτων με αποτέλεσμα τις συνεχείς βλάβες, ενώ η κ. Μακρή θα έχει συνάντηση με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής στην Αθήνα για τα θέματα που αφορούν την τοπική υπηρεσία.

Τέλος, η κ. Μακρή επισκέφθηκε τη ΔΕΥΑΚ, όπου σοβαρότερο θέμα που απασχολεί τους εργαζομένους είναι η ένταξη τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Η κ. Μακρή ενημερώθηκε για τη λειτουργία της επιχείρησης, ενώ τόνισε ότι θα είναι δίπλα σε κάθε δίκαιο αίτημα των εργαζομένων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου