ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


«Τον Σεπτέμβρη όταν ξεσπούσε το σκάνδαλο με την λίστα Λαγκάρντ, η διοίκηση του ιδρύματος «Σικιαρίδειον» απειλούσε με διακοπή λειτουργίας και έξωση εκατοντάδων παιδιών με νοητική στέρηση.
Πρόεδρος, ο κ. Σ. Σικιαρίδης, ένα από τα εξ’ αγχιστείας συγγενικά πρόσωπα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Και όμως, ο υφυπουργός Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, αποκάλυπτε στην Βουλή μετά από ερώτηση της Λιάνας Κανέλλη ότι το ίδρυμα παρότι «ιδιωτικού δικαίου», είχε δεχθεί πακτωλούς επιχορηγήσεων που φτάνουν το ιλιγγιώδες ποσό των 11,5 εκ. ευρώ την τελευταία δεκαετία! Την ίδια στιγμή ο υφυπουργός κατήγγειλε την διοίκηση του ιδρύματος ότι χρησιμοποιούσαν τα παιδιά ως μέσο εκβιασμού. Ενώ καλούσαν και την αστυνομία για να απομακρύνει τους γονείς που «τολμούσαν» να διαμαρτυρηθούν στην διοίκηση του ιδρύματος! Έπειτα μάθαμε για τους «διαγραμμένους» λογαριασμούς της Ελβετίας.

Η διοίκηση του Ιδρύματος με μια επιστολή προς τους γονείς στις 4 Σεπτεμβρίου 2012 τους ενημέρωσε πως το Ίδρυμα δεν θα λειτουργήσει τη εκπαιδευτική περίοδο 2012-2013, εξαιτίας της ελλειμματικής κρατικής επιχορήγησης. Μάλιστα, προχώρησε στη διακοπή των παροχών ρεύματος και νερού. Μετά από τις κινητοποιήσεις του συλλόγου γονέων και με τη στήριξη και άλλων φορέων επανασυνδέθηκαν οι παροχές και υπολειτουργούν τα ειδικά σχολεία. Τα εργαστήρια του Ιδρύματος δεν λειτουργούν. Σημαντικό είναι να καταδικάσουμε τη στάση της διοίκησης του Ιδρύματος η οποία, αμέσως μετά τον αγιασμό, κάλεσε την αστυνομία προκειμένου να απομακρύνει τους γονείς και τους εργαζόμενους του Ιδρύματος που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο του Σικιαρίδειου.

Σήμερα τέσσερις μήνες μετά συνεχίζουμε να είμαστε θεατές του ίδιου παρανοϊκού έργου. Καλούμαστε οι βουλευτές της επιτροπής Μορφωτικών Θεμάτων να ψηφίσουμε ένα νομοσχέδιο που με το άρθρο 39 ισοπεδώνει την ειδική αγωγή και στέλνει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα αυτιστικά, τα παιδιά με προβλήματα όρασης κ.ά. στον καιάδα, όταν την ίδια στιγμή γνωρίζουμε πού είναι τα λεφτά, που χρειάζονται για να λειτουργήσουν ομαλά αυτά τα σχολεία.

Καλώ όλους τους εμπλεκομένους με την επιδότηση των ειδικών σχολείων και ιδρυμάτων να καταθέσουν εγγράφως στην Επιτροπή Μορφωτικών Θεμάτων ως την έναρξη της β΄ ανάγνωσης του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία τα παραστατικά που αποδεικνύουν πόσα χρήματα δόθηκαν σε επιδοτήσεις και πόσα απορροφήθηκαν από τα σχολεία.

Η παρούσα κοινοποιείται στον Πρόεδρο της επιτροπής κ. Γιώργο Καλατζή, στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στον Υφυπουργό κ. Παπαθεοδώρου και στον Υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου