ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ, ΑΛΜΥΡΟ ΚΑΙ ΒΟΛΟ Η ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ


ΔΗΛΩΣΗ - ΣΟΚ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ:

«ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΗΤΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΤΙ «ΡΙΧΝΟΥΝ» ΤΑ ΕΜΒΡΥΑ ΤΟΥΣ»

Αποκάλυψη-σοκ του Προέδρου του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας στους Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που επισκέφθηκαν σήμερα (4/1/2013) το πρωί τα γραφεία τους:

 «Είναι τόσο μεγάλη η κρίση που μαστίζει πάνω απ’ όλα τις πολύτεκνες οικογένειες και μάλιστα με φόντο το νέο φορολογικό που μας τσακίζει, ώστε γυναίκες πηγαίνουν και «ρίχνουν» τα έμβρυά τους», είπε επί λέξει ο Πρόεδρος απευθυνόμενος στους Βουλευτές Τέρενς Κουίκ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Ραχήλ Μακρή.

Οι πολύτεκνοι της Λάρισας, καταγγέλλοντας ότι η πολιτική της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη στοχεύει στον αφελληνισμό της χώρας, μειώνοντας τα τελευταία χρόνια πάνω από 50% τις γεννήσεις και στην περιοχή της Λάρισας, ζήτησαν τις παρεμβάσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ώστε να αλλάξει άρδην όλο το νομοθετικό πλαίσιο που καταδιώκει τις οικογένειες εκείνες «οι οποίες θέλουν να αποδώσουν στην πατρίδα Ελληνόπουλα», όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας εξ’ ονόματος των παρισταμένων συναδέλφων του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Τέρενς Κουίκ δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Θεωρείστε δεδομένο ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα κάνουν αυτό που επιτάσσει όχι μόνο η ιδιότητά τους ως Βουλευτές ενός κοινοβουλευτικού Κινήματος, αλλά πάνω απ’ όλα η προσωπική τους στάση ζωής.

Υπενθυμίζω ότι ο Πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος είναι πολύτεκνος με 5 παιδιά. Η συνάδελφος Μαρίνα Χρυσοβελώνη, που είναι εδώ, έχει 3. Το ίδιο και εγώ μαζί με 2 εγγόνια. Άρα αντιλαμβάνεστε ότι μαζί σας θα δώσουμε τη μάχη που πρέπει, έτσι ώστε να μην μετράμε σε λίγα χρόνια την πατρίδα μας με λιγότερους Έλληνες και περισσότερους αλλοδαπούς».

Στη συνέχεια οι 4 Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επισκέφθηκαν τα γραφεία του ΕΟΤ Λάρισας, για να ακολουθήσουν πολύ ενδιαφέρουσες συσκέψεις πρώτα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και μετά με το Δήμαρχο Κώστα Τζανακούλη.

Χθες το βράδυ, οι Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είχαν μία εξαιρετικά γόνιμη, πολύωρη συνάντηση στο Επιμελητήριο Λάρισας.

Εκεί, όπου «η λέξη ΑΝΑΠΤΥΞΗ ακούστηκε τόσες πολλές φορές, όσες δεν έχω ακούσει στο σύνολο των περιοδειών που έχω κάνει μέχρι σήμερα» όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Ήταν η κραυγή αγωνίας που έβγαλαν και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αλλά και τα μέλη Ομοσπονδιών και Συλλόγων που βλέπουν να καταρρέει η οικονομία της περιοχής τους, σε συνδυασμό και με την κατάρρευση του βασικού τους πυλώνα που είναι η γεωργία.

Στη συνέχεια, αργά χθες το βράδυ, στα γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Λάρισα, έγινε σύσκεψη των Βουλευτών Τέρενς Κουίκ, Μαρίνας Χρυσοβελώνη και Γιώργου Νταβρή με τους Πολιτευτές και τα μέλη της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής, με αποκλειστικά θέματα τον καθορισμό περαιτέρω δράσεων των ΑΝΕΞΕΛ στην περιοχή της Λάρισας και λεπτομέρειες για τη διοργάνωση της προσυνεδριακής εκδήλωσης που θα γίνει στην πόλη τις επόμενες εβδομάδες, στην πορεία του Κινήματος για το ιστορικό Ιδρυτικό Συνέδριο.

Το μεσημέρι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και η Αν. Γραμματέας της Κ.Ο., Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη, μαζί με την Τομεάρχη Ενέργειας - Ανάπτυξης, Βουλευτή Μαγνησίας Ραχήλ Μακρή, επισκέφθηκαν τον Αλμυρό, στην τελευταία φάση της περιοδεία τους στη Θεσσαλία.

Στη κεντρική πλατεία της πόλης συνομίλησαν με κατοίκους που εξέφραζαν την αγωνία τους για τη δραματική πτώση του οικογενειακού τους εισοδήματος και την αύξηση της ανεργίας, η οποία «διώχνει» κυρίως του νέους ανθρώπους από τον τόπο τους.

Ακολούθησε συνάντηση με το Δήμαρχο Αλμυρού Ευάγγελο Χατζηκυριάκο, ο οποίος ζήτησε από τους Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να παρέμβουν στα αρμόδια Υπουργεία, ώστε οι Δήμοι να μπορούν από μόνοι τους να καθορίζουν τις δόσεις και τα ποσά των οφειλών που έχουν οι Δημότες τους.

«Κανένα Υπουργείο δεν μπορεί να ξέρει πρόσωπα και πράγματα και τις οικονομικές τους δυνατότητες σε καιρό κρίσης», τόνισε ο Δήμαρχος.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Τομεάρχης Υπουργείου Εσωτερικών και Αυτοδιοίκησης των ΑΝΕΞ ΕΛ, δεσμεύτηκε ότι για το θέμα θα καταθέσει Ερώτηση, με τις υπογραφές και των συναδέλφων της Τέρενς Κουίκ και Ραχήλ Μακρή.

Μετά τον Αλμυρό, η ομάδα δράσης των Βουλευτών είχε στα γραφεία του Κινήματος στο Βόλο συνάντηση με Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Μαγνησίας και στη συνέχεια με τους Πολιτευτές και τα μέλη της τοπικής Συντονιστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου