ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΘΕΜΑ: «Σοβαρό κίνδυνο για την Υγεία των πολιτών εγκυμονεί η εκτεταμένη χρήση ξυλόσομπων και τζακιών για φθηνότερη θέρμανση»
  
Στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι οικονομικά χειμαζόμενοι πολίτες, σε όλους τους τομείς που αφορούν την Υγεία τους (πληρωμή ιατρών, φαρμάκων κλπ.), προσετέθη τελευταία και η ρύπανση της ατμόσφαιρας.

 Η ρύπανση αυτή οφείλεται στην εκτεταμένη χρήση ξυλόσομπων και τζακιών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται νέφος αιθαλομίχλης.

Όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ, ένα παραδοσιακό τζάκι εκλύει στην ατμόσφαιρα 30 φορές περισσότερα αιωρούμενα σωματίδια απ’ ότι ένας καυστήρας πολυκατοικίας με 25 διαμερίσματα.

Η συνεχής αύξηση των αιωρουμένων μικροσωματιδίων έχει ξεπεράσει το όριο σε πολλές αστικές περιοχές και αυτό θέτει σε κίνδυνο την Υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα μικρών παιδιών και ατόμων που πάσχουν από πνευμονοπάθειες, καρδιοπάθειες κλπ.

Η στροφή των πολιτών στη χρήση ξυλόσομπων και τζακιών, οφείλεται στην πανάκριβη τιμή του πετρελαίου και φυσικού αερίου θέρμανσης, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διέρχεται ο Ελληνικός λαός.

Γι αυτό η Κυβέρνηση επιβάλλεται το ταχύτερο να ενδιαφερθεί για την Υγεία των πολιτών, φροντίζοντας να δώσει οικονομικά κίνητρα για τη χρήση του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά και του φυσικού αερίου, ώστε να μπορέσουν να το προμηθευτούν σε καλύτερη τιμή και να σταματήσει η ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Μετά ταύτα ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Γνωρίζετε τα πολλαπλά προβλήματα που προκαλούνται στους πολίτες (μικρά παιδιά και πάσχοντες), λόγω της αυξημένης ρύπανσης της ατμόσφαιρας από τη χρήση καυσόξυλων για θέρμανση;
  1. Θα φροντίσετε να πέσει όσο το δυνατό περισσότερο η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και του φυσικού αερίου, ώστε να δοθεί κίνητρο στους πολίτες να απομακρυνθούν από ακατάλληλες για την Υγεία τους πηγές θέρμανσης;

04/01/2013

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου