ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


«Κάποιοι θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε σε παραμύθια. Εμφανίζονται διάφοροι εκπρόσωποι της Συγκυβέρνησης στα κανάλια και λένε: «δεν είναι αυτή η δική μας φορολογική πολιτική. Τα κακά μέτρα μας τα επέβαλε η Τρόικα». Πηγαίνουν από πάνελ σε πάνελ για να πείσουν ότι δήθεν υπάρχει μια κυβέρνηση που επιθυμεί την δίκαια φορολόγηση όλων, μέσα όμως σ’ ένα «άδικο μνημόνιο που της επιβλήθηκε απ’ έξω».

 Εδώ θέλω να πω δυο λόγια για το αγροτικό πρόβλημα, όχι μόνο της Θεσσαλίας από την οποία προέρχομαι, αλλά ολόκληρης της χώρας. Και αυτό γιατί δυστυχώς έρχεστε να χειροτερέψετε την ήδη κρίσιμη οικονομική κατάσταση των αγροτών μας, με νέα μέτρα καταστροφής της αγροτικής παραγωγής. Πρόκειται για νέα άδικα μέτρα που παίρνετε όπως η μείωση της επιστροφής Φ.Π.Α. στους αγρότες, απ’ όπου τους αφαιρείτε 152 εκατ. ευρώ, ή η μείωση επιστροφής του φόρου πετρελαίου με την οποία τους στερείτε άλλα 130 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη όμως υπάρχουν απολύτως αναγκαία μέτρα, τα οποία δυστυχώς δεν παίρνετε. Μέτρα που έχουν τεκμηριωμένα παρουσιάσει οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ για να βοηθήσουμε τους Έλληνες αγρότες να συνεχίσουν να παράγουν. Τέτοια μέτρα είναι:

  • Το ΤΡΙΕΤΕΣ πάγωμα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ μέσα από ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ οφειλών ΚΑΙ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ.
  • Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΠΑ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΑ.
  • Η ΑΠΟΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΡΑΝΖΙΤ.
Λέει ο κ. Στουρνάρας «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα τέτοιο μέσα στο 2013»... Όλα αυτά στοιχίζουν πολύ στην κυβέρνηση του Μνημονίου για να τα αποδεχθεί.

Περνάτε από την άδικη επιβάρυνση των πολιτών στην τιμωρία τους μέσω της φορολογίας! Μετατρέπετε τα παιδιά σε τεκμήρια, ξεκινώντας από το 1ο παιδί και κλιμακώνοντας την τιμωρία αυτή για τους πολύτεκνους. Επιβάλλετε αυξημένο μάλιστα πρόστιμο (το λέτε νέο ειδικό τέλος επιτηδεύματος) σε κάποιον, απλώς  επειδή είναι ελεύθερος επαγγελματίας! Την οριζόντια και παράλογη αυτή τιμωρία θα την υποστούν ακόμη και εκείνοι που λόγω της κρίσης που εσείς προκαλέσατε, δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα αναγκαία έσοδα από την δουλειά τους, ούτε καν για να ζήσουν την ίδια τους την οικογένεια. Η εφορία όμως θα πρέπει να πληρωθεί...

Συνεχίζετε να κυνηγάτε όσους πλέον δεν έχουν καν χρήματα να σας δώσουν και τους τιμωρείτε. Με νέους φόρους, πρόστιμα, απειλές κατασχέσεων μισθών και τραπεζικών λογαριασμών, ακόμα και με αγωγές για «ηθική βλάβη του Δημοσίου»! Εδώ η τραγική ειρωνεία είναι ότι ισχυρίζεστε πως υπάρχει ηθική στην κυβερνητική πολιτική, ότι καταφέρνετε τελικά «το νόμιμο να το ταυτίσετε με το ηθικό»… Με αυτές όμως τις αστειότητες το μόνο που καταφέρνετε είναι να σας καταδικάζει ο κόσμος. Προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα, υποτιμώντας την νοημοσύνη των πολιτών, κυνηγώντας τους αδύναμους και αφήνοντας επί χρόνια ανεξέλεγκτους τους φοροφυγάδες της λίστας ΛΑΓΚΑΡΝΤ, υβρίζετε προκλητικά την κοινωνία.

Κύριοι συνάδελφοι της ΝΔ.

Το δίχτυ προστασίας που βάζει γύρω από τον κ. Βενιζέλο ο κ. Σαμαράς θα το διαλύσει η λαϊκή οργή. Κανένας ψηφοφόρος σας, την ώρα που τον καλείτε να πληρώσει φόρους δισεκατομμυρίων, δεν θα ανεχθεί τον σφιχτό εναγκαλισμό της ηγεσίας της ΝΔ με τον άνθρωπο που κράταγε στην τσέπη του στοιχεία φοροδιαφυγής δισεκατομμυρίων ευρώ. Τον υπουργό Οικονομικών που κάλυπτε, αδρανούσε και ενδεχομένως χειριζόταν νοσηρές καταστάσεις. Το ηθικό κομμάτι είναι τόσο μεγάλο που όσο κι αν προσπαθήσετε, δεν θα καταφέρετε να το συγκαλύψετε ψηφίζοντας να μην εξετασθούν οι τεράστιες ευθύνες Βενιζέλου από τη Βουλή.

Υπάρχει βέβαια και το τεράστιο πολιτικό πρόβλημα για την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Γιατί όποιος εναγκαλίζεται τόσο σφιχτά κάποιον που βυθίζεται, πνίγεται τελικά κι ο ίδιος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου