ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


«Άκουσα στη συνέχεια τον κ. Βορίδη. Καταπληκτική ομιλία. Πάρα πολύ καλός. Και επειδή εκλεγόμαστε στην ίδια περιφέρεια, γιατί θα βγει στην Περιφέρεια Αττικής και θα πει πραγματικά αυτά τα πολύ ωραία που άκουσα. Όμως, μπορεί να πάω και εγώ στην ίδια περιφέρεια και να συναντήσω κόσμο ή να με συναντήσει κόσμος που διαμαρτύρεται στον δρόμο.

 Αν είναι άνεργος, τι να του πω που η ανεργία έχει φτάσει στο 26,8% και των νέων στο 57%; ότι το εξωτερικό ισοζύγιο της χώρας ανεβαίνει και πάει πάρα πολύ καλά; Τι να πω σε έναν πατέρα που θα μου πει «Υποφέρω. Μου έχουν κόψει λεφτά από τη δουλειά μου, δεν έχω να ταΐσω τα παιδιά μου»; Τι να πω σε μία γιαγιά που με βρήκε τις προάλλες και μου είπε ότι είπαν στο παιδί ότι ο Άγιος Βασίλης δεν θα περάσει από αυτόν τον δρόμο για να του φέρει ένα δώρο; Τι να τους πω; Ότι οι μονάδες βάσης στις αγορές έπεσαν κάτω από 50%; Τι να πω σε κάποιους πατεράδες που θα  μου πουν ότι τα παιδιά τους ετοιμάζονται να φύγουν στο εξωτερικό; Να κάνουν υπομονή γιατί πρέπει να ευημερήσουν πρώτα οι αριθμοί για να έρθει και η ευημερία στον άνθρωπο;

Είπαμε λοιπόν ότι η ανάπτυξη είναι ο τρόπος ο οποίος θα υπάρξει σε αυτή τη χώρα. Και είπε και ο κ. Βορίδης πολύ ωραία ότι η ανάπτυξη γίνεται μόνο από δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις. Και ποιος ιδιώτης θα έρθει να επενδύσει με αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο; Μπορεί να μου πει κανείς;»

«Άκουσα τον κ. Τσούκαλη, που γύρισε και είπε ότι στη χώρα μας έχουμε χάσει την αξιοπρέπειά μας και ότι στο εξωτερικό μας δείχνουν με το δάκτυλο. Από ποιον όμως χάσαμε την αξιοπρέπειά μας;

Στην απολογία του ο κ. Ζήγρας –τον ξέρετε- έλεγε ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος έκανε λυσσαλέες προσπάθειες για να εκλεγεί βουλευτής και να αποκτήσει βουλευτική ασυλία. Στις προεκλογικές λοιπόν αυτές περιόδους ξόδευε πάνω από 2,5 εκατομμύρια για να εξαγοράσει ψήφους από Ρωσοπόντιους και Τσιγγάνους, καθώς και για να τους προσφέρει παροχές όπως να τους αγοράζει εισιτήρια για τον ΠΑΟΚ. Μιλάμε για 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Το εισαγγελικό δε πόρισμα που έχει βγει για τον κ. Τσοχατζόπουλο λέει ότι από το 1998 έως το 2002 είχε πάρει από μίζες γύρω στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Να τα αναλύσουμε αυτά σε αριθμούς για να δούμε τι μπορεί να κλέβει κάθε ελεύθερος επαγγελματίας ο οποίος είναι το μίασμα αυτή τη στιγμή του ελληνικού λαού;

Να πάρουμε λοιπόν έναν υδραυλικό ο οποίος παίρνει ένα μεροκάματο 50 ευρώ, για παράδειγμα, και πληρώνει στο κράτος 40%. Δηλαδή, βάζω 20 ευρώ ότι αποκρύπτει από το κράτος. Θα έπρεπε να κάνει 125 χιλιάδες επισκέψεις για ισοφαρίσει τα 2,5 εκατομμύρια του κ. Τσοχατζόπουλου. Επίσης, ένας καθηγητής με 16 ευρώ έπρεπε να κάνει 156.250 ώρες κρυφά μαθήματα.

Και ένας δικηγόρος με 500 ευρώ, αν τα πάρει και αυτά, θα πρέπει να έχει αποκρύψει 5.000 επισκέψεις. Γι’ αυτό λέω ότι τα λαμόγια της πολιτικής που βλέπει ο κόσμος είναι αυτά που καταστρέφουν, αυτά που έχουν ανεβάσει το χρέος και αυτά που μένουν ατιμώρητα.

Και πρέπει να καταλάβετε ότι η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι άμυνα. Δεν το κάνει κάποιος μόνο γιατί είναι χόμπι. Το έχει μάθει γιατί βλέπει ατιμώρητους ανθρώπους να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου