ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


«Μέσα σ’ αυτά τα τρία χρόνια, έχουμε ψηφίσει 13 φορολογικά νομοσχέδια από το 2010 μέχρι και σήμερα. Η τότε Αξιωματική Αντιπολίτευση που σήμερα κυβερνά αυτόν τον τόπο μιλούσε για ένα φορολογικό απλοϊκό σύστημα, το οποίο θα βοηθήσει τους Έλληνες πολίτες να βγουν από αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

 Τι έχει κάνει μέχρι σήμερα; Έχει επιβάλει το χαράτσι στη ΔΕΗ που πλέον οι συμπολίτες μας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Έχει εξισώσει το πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης και λυπάμαι που δεν είναι εδώ ο κύριος Υπουργός για να μας απαντήσει, διότι δεν έχει κάνει αποδεκτή την τροπολογία που έχουμε καταθέσει οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Όμως, ήρθε το κρύο και ο κόσμος δεν μπορεί να ζεστάνει το σπίτι του.

Δεν μπορώ να καταλάβω με αυτήν την πολιτική τους τι θέλουν τελικά να κάνουν οι συγκυβερνώντες; Θέλουν να τιμωρήσουν τους Έλληνες πολίτες;

 Από τη μία, καθιστούν απαγορευτικές τις τιμές για το πετρέλαιο θέρμανσης, προκειμένου να μπορέσουν να ζεσταθούν τώρα το χειμώνα και από την άλλη, αυξάνουν παράλληλα τα τιμολόγια της ΔΕΗ, το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, με ποιο αποτέλεσμα; Να μη μπορούν οι πολίτες να ανταπεξέλθουν σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Για ποιο λόγο, λοιπόν, ακολουθούν αυτή την πολιτική, εφόσον βλέπουν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο;»

«Θα ήθελα να αναφέρω κάποια ζητήματα για τους ναυτικούς μας, διότι έχω αναλάβει τον τομέα της ναυτιλίας στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.  Σε ανύποπτο χρόνο είχα κάνει κάποιες συναντήσεις και με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και με την Ένωση Πλοιάρχων και μου είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για τη φορολόγησή τους.

Τι γίνεται με αυτό το νομοσχέδιο; Ενώ έχουμε από τη μία τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας, τον κ. Μουσουρούλη, να μιλά όπου βρεθεί και σταθεί για την ανάγκη της αύξησης των υπό ελληνική σημαία πλοίων, την ανάπτυξη της ναυτιλίας μας ως το βασικότερο πυλώνα της οικονομίας μας και την πάταξη της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών, έρχεται από την άλλη με τη φορολόγηση των ναυτικών, να τους δημιουργεί κίνητρα για να δουλέψουν σε πλοία υπό ξένη σημαία. Αυτό θα συμβεί αναπόφευκτα με το συγκεκριμένο φορολογικό νομοσχέδιο, διότι δεν θα έχουν άλλη λύση ικανότατοι πλοίαρχοι και μηχανικοί και όσα από τα κατώτερα πληρώματα της ποντοπόρου ναυτιλίας μας έχουν απομείνει.

Και τι θα επακολουθήσει; Θα δώσει αυτή η Κυβέρνηση ακόμα ένα κίνητρο στους Έλληνες εφοπλιστές να αποσύρουν όσα πλοία έχουν υπό την κατοχή τους υπό ελληνική σημαία και να τα πάνε σε ξένη; Αυτό θα γίνει και γνωρίζουν όλοι πολύ καλά ποια θα είναι τα αποτελέσματα.

Θα ήθελα να πω και κάτι τελευταίο, όσον αφορά τις ΔΟΥ στα νησιά μας. Έχουμε δει τον τελευταίο καιρό να ζητείται παράταση μέσω τροπολογίας από συναδέλφους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., έχουμε δει τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη να προσπαθούν να κάνουν κάποιες ρυθμίσεις, ευνοώντας κάποιες περιοχές εις βάρος κάποιων άλλων. Οι ΔΟΥ στα νησιά θα πρέπει όχι να καταργηθούν, αλλά να ενισχυθούν. Εδώ δεν μπορεί αυτή η Κυβέρνηση να τους διαφυλάξει το αυτονόητο, τη σύνδεση του ενός νησιού με τον άλλο και έρχονται και λένε στους νησιώτες πάρτε i-pad προκειμένου να έχετε τη δυνατότητα μέσω internet να κάνετε τις φορολογικές σας δηλώσεις; Πρέπει να ενισχυθούν. Εκτός αν την Κυβέρνηση αυτή δεν την απασχολεί -διότι οι τουρκικές τράπεζες έχουν ξεκινήσει να δανειοδοτούν και τους Έλληνες και τους νησιώτες- αν η ανάπτυξη και η αφετηρία της οικονομικής θεωρίας, όπως έχει αναπτυχθεί κατά καιρούς από τους κυβερνώντες, στηρίζεται εκεί, στα ξένα κεφάλαια, διότι παραδίδουμε τα πάντα, ακόμη και την πλουτοπαραγωγική μας πηγή, αλλά γυρνώντας την πλάτη στους Έλληνες πολίτες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου