ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Θέμα: «Προπόνηση Ελλήνων Αθλητών στην Τουρκία»

Αυταπόδεικτο είναι πλέον το γεγονός ότι η χώρα καταρρέει και ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο και σημείο εύρυθμης λειτουργίας της .Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας απαράδεκτης κατάστασης καθώς το κολυμβητήριο της Ορεστιάδας έχει αναστείλει την λειτουργία του.

 Αναλυτικότερα πρέπει να αναφέρουμε ότι το κολυμβητήριο του δήμου, έργο που ουσιαστικά ξεκίνησε να κατασκευάζεται μέσω του προγράμματος «Ελλάδα 2004», δηλαδή έργο που συνδυάστηκε με τους Ολυμπιακούς αγώνες που φιλοξένησε η πατρίδα μας και ολοκληρώθηκε μετά κόπων και βασάνων το 2010 (και εγκαινιάστηκε μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής των τελευταίων δημοτικών εκλογών) κλείνει από το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους έως και τον Απρίλιο του 2013, λόγω έλλειψης κονδυλίων για την προμήθεια πετρελαίου.

Οι ανάγκες για πετρέλαιο, λαμβανομένων υπόψη των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή είναι μεγάλες, καθώς για το τρίμηνο απαιτούνται περίπου 35 τόνοι πετρέλαιο.

Αυτονόητο είναι ότι η παύση λειτουργίας του κολυμβητηρίου θα έχει ως άμεσο επακόλουθο το σταμάτημα της προετοιμασίας των αθλητών που θα λάβουν μέρος στα καθορισμένα από την ΚΟΕ προκριματικά των Πανελληνίων Αγώνων του 2013, ενώ πραγματοποιείται σε μια περίοδο που εντείνονταν οι προπονήσεις λόγω και των διακοπών των Χριστουγέννων.

Κανείς βέβαια δε σκέφτηκε τι θα γίνει με τα παιδιά που επιθυμούν διακαώς να αθλούνται, με τα παιδιά που θα λάβουν μέρος σε αγώνες. Πώς θα συμμετέχουν αγύμναστοι αθλητές στους προκριματικούς της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος;

Οι προπονήσεις των 350 αθλητών του Κολυμβητικού Ομίλου Ορεστιάδας «Νηρέας» γίνονται πλέον σε κολυμβητήριο της Αδριανούπολης, που απέχει 22 χιλιόμετρα από την ελληνική πόλη και αποτελεί το κοντινότερο.

Την ευθύνη φυσικά δεν την έχουν οι γονείς, για αυτό που συμβαίνει, οι οποίοι έκαναν την επιλογή να ζουν μακριά από την Αθήνα .

Η τουρκόφωνη εφημερίδα «Birlik» σε δημοσίευμα της μιλά με «δηκτικά» σχόλια για το γεγονός αυτό, και θα πρέπει κανονικά να κάνει όσους είναι υπεύθυνοι για το γεγονός να αισθάνονται τουλάχιστον ντροπή.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ .Υπουργοί:

  1. Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να μην συνεχιστεί το κατάπτυστο αυτό φαινόμενο προπόνησης των παιδιών της Ορεστιάδας σε γειτονική χώρα;
  1. Τι ακριβώς προτίθεστε να κάνετε ώστε να προλάβετε παρόμοια φαινόμενα και κατ έκταση να μην αποκαρδιώσετε τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό ;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου