ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


«Σε ό,τι αφορά το νομό μου –αλλά και τη Θράκη και τη Βόρεια Ελλάδα- κατ’ αρχήν υπάγεται και το νησί της Σαμοθράκης το οποίο έχει εγκαταλειφθεί στο έλεος του Θεού. Κοιτάξτε να πάρετε κάποια μέτρα ούτως ώστε οι άνθρωποι να έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες καταστάσεις που περνούν.

 Απλώς σας αναφέρω χαρακτηριστικά ότι μεταξύ των προβλημάτων -όπου έκανα και κάποια ερώτηση- δεν υπάρχει στο νησί της Σαμοθράκης παιδίατρος. Καλά θα κάνει η Κυβέρνηση κάποια στιγμή να ασχοληθεί με αυτό το θέμα και να στείλουν παιδίατρο.

Σε ό,τι αφορά τους Υπουργούς που σας ανέφερα πιστεύω ότι θα ήταν καλό για παράδειγμα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Τσαυτάρης, να επισκεφθεί τον Έβρο όπου είναι μια αγροτική περιοχή όπου έχουμε πολλά ποτάμια ούτως ώστε να ενημερώσει τους νέους αγρότες δίνοντάς τους κίνητρα να έχουν οι άνθρωποι δουλειά.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χατζηδάκης μιλάει συχνά πυκνά για ανάπτυξη. Εγώ που ζω εκεί στον Έβρο δεν βλέπω κάποια ανάπτυξη. Καλά θα κάνει να μας επισκεφθεί και να μας ενημερώσει σε ό,τι αφορά την πολυσυζητημένη ανάπτυξη…»

«Σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα τα σημερινά κόμματα τα κυβερνώντα, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, είστε εσείς που κατά καιρούς προσλάβατε υπεράριθμους δημοσίους υπαλλήλους. Σήμερα λοιπόν τους ανθρώπους αυτούς δεν μπορείτε να τους πετάτε ουσιαστικά σαν σκουπίδια. Οι άνθρωποι έχουν επενδύσει τη ζωή τους ανάλογα με την εργασία τους και επομένως καλά θα κάνετε πρώτα να κοιτάξετε πού υπάρχουν κενές θέσεις προκειμένου να τους μεταφέρετε εκεί.

Σε ό,τι αφορά τον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει ούτε ένα κίνητρο για τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν μείνει στον ιδιωτικό τομέα, αυτοί οι λίγοι να συνεχίσουν να δουλεύουν.»

«Ακούμε για χίλιες λίστες. Κάντε κάτι να λήξει αυτό το θέμα με τις λίστες, να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι κλέφτες και ποια είναι οι σωστοί. Και να σταματήσετε να φορολογείτε απάνθρωπα τον απλό εργαζόμενο πολίτη.

Και θα ξέρετε, κύριε Μπέζα, αναφέρομαι λίγο σε εσάς από τη Βόρεια Ελλάδα και από την Ήπειρο, πολλοί Έλληνες πήγαν έξω τη δεκαετία του ‘60 και ’70, έφεραν λεφτά εδώ, δημιούργησαν την ανάπτυξη της Ελλάδος και έρχεται σήμερα το κράτος και τους τιμωρεί. Οι άλλοι, οι οποίοι πήραν από δω τα λεφτά και τα έβγαλαν έξω, οι κλέφτες, δεν τιμωρούνται.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου