ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


«Όταν ο καπιταλισμός παύει να λειτουργεί ομαλά και ήπια, εμφανίζεται ως φασισμός. Τότε εξωθούνται οι χώρες στο δημόσιο χρέος και στην υπερχρέωση και ανοίγει η κερκόπορτα για τα νομισματικά ταμεία και τις παγκόσμιες τράπεζες.
Χρησιμοποιούνται οι πολιτικές διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε αντικατάσταση των στρατιωτικών επεμβάσεων. Αποτέλεσμα; Η γενικευμένη φτώχεια, η απαλλοτρίωση των εθνικών πόρων, η αυξανόμενη βία μεταξύ των κατοίκων των χωρών, που παλεύουν με νύχια και με δόντια να επιβιώσουν.»

«Έβλεπα τον κ. Χρυσοχοΐδη πριν από λίγο που έχει υπηρετήσει και σε μεγάλα Υπουργεία -πολύπειρος πολιτικός- και ήθελα να του εξηγήσω γιατί είχε πει τη φράση κάποια στιγμή «απευθύνεστε σε ιθαγενείς;». Να, η λίστα Λαγκάρντ είναι η απόδειξη ότι εσείς απευθύνεστε σε ιθαγενείς. Είναι τα καθρεφτάκια και οι χάντρες που δίνετε παρά το γεγονός ότι όλοι τα ξέρουν όλα για όλους.

Αν πάω και βάλω στο ΑΤΜ την πιστωτική μου κάρτα στο Τατζικιστάν, στο Ιράκ, στην Αργεντινή, θα μου πει πώς λέγομαι, πόσα χρήματα έχω στην Ελλάδα, πόσα μου δίνει και τα μετατρέπει σε σελήνια ή σε οτιδήποτε. Τα ξέρετε όλοι, όλα, για όλους. Μιλάμε για τα σκουπίδια της λίστας Λαγκάρντ και κάποιας άλλης λίστας αύριο και κάποιας άλλης παραμεθαύριο, ενώ ξέρετε όλοι ότι στον Προϋπολογισμό και στο σχετικό κονδύλιο στα έσοδα από φοροδιαφυγή έχετε ένα μεγάλο μηδενικό με μια τρύπα στη μέση»

«Βγήκε σήμερα το δελτίο τύπου της ΕΛΣΤΑΤ. Και αυτούς τους σώσατε. Αύξηση 56,6% η ανεργία στους νέους.

Τι θα πείτε σε αυτούς τους νέους μέχρι εικοσιπέντε ετών που περιμένουν, ελπίζουν, σπουδάζουν, έχουν σχέδια; Τι θα πείτε, όταν το πετρέλαιο δεν εκπίπτει; Εκπίπτουν, όμως, τα έξοδα δαπάνης για τα σκάφη. Ποια είναι η απάντηση που έχετε να πείτε στο μέσο Έλληνα πολίτη αυτή τη στιγμή; Ποια είναι η απάντηση που έχετε να πείτε, όταν εξομοιώνετε τον άγαμο με τον πολύτεκνο και τον τρίτεκνο; Διότι εκεί που ο πατέρας μιας πολύτεκνης και τρίτεκνης οικογένειας θα αγοράσει τσιγάρα, θα αγοράσει μπύρες, θα αγοράσει τσάντες, θα αγοράσει βιβλία, θα αγοράσει τρόφιμα, θα αγοράσει ρούχα, θα πληρώσει τον έμμεσο φόρο, θα πληρώσει το ΦΠΑ, αυτό που δεν κάνει ο άγαμος».

«Άκουσα κάτι ανατριχιαστικό από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας. Είπε ότι προϋπόθεση –και το χρησιμοποιώ αυτολεξεί- για να ευημερήσουν οι άνθρωποι είναι να ευημερήσουν πρώτα οι αριθμοί. Δεν έχω ακούσει τίποτα κοινοβουλευτικά πιο αμοραλιστικό. Είναι το ακριβώς αντίθετο! Δηλαδή, πρέπει να ευημερήσουν οι άνθρωποι και τότε, κάποια στιγμή, θα δούμε τους αριθμούς να ανεβαίνουν, να κατεβαίνουν, να αλλάζουν χρώματα!

Αυτό που ζούμε είναι ένας κοινοβουλευτικός οπορτουνισμός. Δεν μπορείτε να περιμένετε εσείς, κύριοι της Συμπολίτευσης, να ευημερήσουν πρώτα οι αριθμοί, για να ευημερήσουν μετά οι άνθρωποι! Οι άνθρωποι έξω που δεν έχουν δουλειά, οι είκοσι χιλιάδες νεοάστεγοι, δεν περιμένουν ένα φορολογικό νομοσχέδιο. Περιμένουν να αναδείξουμε, να πρυτανεύσουμε μία αξιοπρέπεια και να τη βοηθήσουμε να κυριεύσει σ’ αυτήν την πατρίδα που πέφτει σε ερείπια! Καταλάβετέ το!

Από πού θα πάρετε χρήματα; Πιστεύετε ότι θα τα πάρετε από τον ελληνικό λαό. Πιστεύω ότι θα πάρετε μόνο άρνηση και χλεύη!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου