ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ


Για άλλη μια φορά δίνονται και από τα δύο Υπουργεία οι γνωστές «απαντήσεις», απαντήσεις αόριστες αλλά και προκλητικές.

Έτσι το Υπουργείο Εσωτερικών μας απαντά ότι: «Η διαχείριση των σχετικών πιστώσεων και οι προβλεπόμενες από τις σχετικές διατάξεις επιχορηγήσεις προς τους Ο.Τ.Α. στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η επιχορήγηση για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των χώρων άθλησης μέσω της τακτικής επιχορήγησης, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της Χώρας και σύμφωνα με τις αποδόσεις του Υπουργείου Οικονομικών.».

 Από την άλλη το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού έρχεται να συμπληρώσει: «ότι η Γ.Γ.Α στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, εποπτεύει και επιχορηγεί μόνο τα Γυμναστήρια Εθνικής Σημασίας.»

Με λίγα λόγια η λειτουργία του Κλειστού Κολυμβητηρίου της Ορεστιάδας, μιας πόλης ακριτικής, δίπλα στα σύνορα δε δύναται να επιχορηγηθεί γιατί προφανώς δεν αποτελεί ένα από τα Γυμναστήρια Εθνικής Σημασίας. Ωστόσο, θα πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει με ποια κριτήρια ένα κολυμβητήριο εντάσσεται σε αυτήν την κατηγορία! Εφόσον το Κολυμβητήριο της Ορεστιάδας δεν είναι ένα από αυτά τότε δικαίως η γείτονα χώρα Τουρκία προσφέρθηκε να εξυπηρετήσει τους πρωταθλητές μας στις δικές της εγκαταστάσεις στην Αδριανούπολη!

Και φυσικά το μπαλάκι για τις δαπάνες πετάγεται για άλλη μια φορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία με την πενιχρή πλέον χρηματοδότηση αδυνατεί να καλύψει και τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες της.

Προφανώς η παιδεία, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός δεν αποτελούν προτεραιότητα, και μάλλον ούτε αναγκαιότητα για την τρικομματική κυβέρνηση, που τα θυσιάζει όλα στο βωμό των δανειστών και των μνημονίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου