ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


ΘΕΜΑ: «Άρθρο 9 του Νόμου 3984/2011 περί «Εικαζόμενης Συναίνεσης»

Αναγκαστικοί δότες και όχι δωρητές οργάνων θα θεωρούνται σε πέντε μήνες από τώρα όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Αυτό προκύπτει με βάση την ισχύ του άρθρου 9 του Νόμου 3984/2011 περί «Εικαζόμενης Συναίνεσης» και ξεκινά την 1η Ιουνίου 2013.

 Σύμφωνα με νόμο λοιπόν, που ψηφίστηκε το 2011, επί Παπανδρέου στο 1ο Μνημόνιο, η αφαίρεση των οργάνων θα μπορεί να γίνεται από Νοσοκομεία, Ιδιωτικές κλινικές ή εταιρείες και μάλιστα χωρίς την συγκατάθεση των οικείων του ασθενούς ή την προηγούμενη γραπτή αίτηση του ιδίου προσώπου. Όπως ακριβώς και στην Αργεντινή, με την είσοδο του ΔΝΤ στη χώρα μας.

Χωρίς μάτια, καρδιά, νεφρά ή οποιοδήποτε άλλο όργανο θα παραλαμβάνουν άφωνοι τη σορό του αποθανόντος από κρατικό ή ιδιωτικό νοσοκομείο οι συγγενείς του. Εν πλήρη αγνοία τους και χωρίς κανείς να τους έχει ενημερώσει ή να πάρει την άδειά τους, οι γιατροί θα έχουν προχωρήσει στην αφαίρεση οργάνων σύμφωνα με την κρίση τους ή τη ζήτηση της αγοράς και ότι περισσεύει θα το παραδίδουν στους συγγενείς προς ταφή.

Μια ανατριχιαστική συμπεριφορά ή πιθανόν και ιατρική αυθαιρεσία στο βωμό του κέρδους θα είναι απολύτως νομότυπη με το απαράδεκτο νομικό τέχνασμα της «εικαζόμενης συναίνεσης» των πεθαμένων έτσι ώστε όλοι οι Έλληνες να κατατάσσονται αυτόματα στην κατηγορία δωρητών σώματος. Η Κυβέρνηση των μνημονίων ορίζει δηλαδή, ότι όλοι οι πολίτες της χώρας μετά την ενηλικίωσή τους είναι δωρητές οργάνων σώματος και μάλιστα χωρίς καν να ερωτηθούν.

Όμως, η δωρεά οργάνων σώματος μαζί με την εθελοντική αιμοδοσία αποτελούν τις κορυφαίες πράξεις αλτρουισμού διότι και οι δύο βασίζονται στην επιλογή και θέληση των δωρητών-εθελοντών να προσφέρουν κάτι αναντικατάστατο για τη ζωή ενός άλλου, άγνωστου συνανθρώπου τους.

Παρ’ αυτά, η Κυβέρνηση του ΔΝΤ καταστρατηγεί την ελευθερία της αυτοδιάθεσης του σώματός μας. Οι πολίτες μεταβάλλονται πλέον σε κανονικές μηχανές παραγωγής ακόμη και οργάνων προς μεταμόσχευση. Κανείς δεν εξαιρείται εκτός και αν επικοινωνήσει με την αρμόδια αρχή και υπογράψει την μη συναίνεσή του αφού προηγουμένως πάει και σε συμβολαιογράφο ή αστυνομική αρχή για να βεβαιώσει το γνήσιο της υπογραφής του για να μπορεί να γλιτώσει τη μετά θάνατον αυτή μεταχείριση.

Ερωτάται λοιπόν ο κ. Υπουργός:

  1. Γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες τι τους περιμένει μετά την 1η Ιουνίου 2013, ότι δηλαδή καταπατάται η αυτοδιάθεση του σώματός τους, η ανθρώπινη ελευθερία τους;
  2. Τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο σας ώστε να καταργήσει το υποχρεωτικό της δωρεάς οργάνων και να το επαναφέρει στο προαιρετικό εθελοντικό καθεστώς που ίσχυε πριν την ψήφιση του νόμου;
  3. Σε τι ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο έτσι ώστε να αποτρέψει την εμπορία των οργάνων, την ασυδοσία και απληστία ασυνείδητων γιατρών ή και επιχειρηματιών;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Σταυρούλα Ξουλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου