ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΔΟΞΑΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ


«Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Μόνο γκρίζα μυαλά υπάρχουν και πικρές αλήθειες πίσω απ´ την πιο πρόσφατη ντροπή στη συλλογική μας θύμηση. Ένας γαλήνιος Γρέγος άνεμος μ´ έφερε μέχρι την Κάλυμνο. Λες και χρόνια είχε κανονιστεί τούτο το συναπάντημα, λες και ανίκητες δυνάμεις με καλούσαν να σταθώ κάποια στιγμή προσκυνητής στο γαλάζιο δοξαστικό των Ιμίων.
Κοντεύουν σχεδόν δύο δεκαετίες από την 31η Ιανουαρίου 1996 και θαρρείς πως ακόμα τώρα, που ταξιδεύω στο ακριτικό κύμα του αρχιπελάγους με το βλέμμα καρφωμένο στ’ αγκωνάρια της Ιστορίας μας, πάλλεται η καρδιά των βατραχανθρώπων, των χειριστών, των πλοηγών μας.

Ευχαριστώ την Ημαθιώτικη κοινωνία και τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που με προίκισαν με την ευκαιρία να γευτώ επί τόπου την αλμύρα της ύψιστης απώλειας. Ευχαριστώ τις οικογένειες του υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού για τα τέκνα που ανάθρεψαν και τα προσέφεραν στο πάνθεον της θαλάσσιας γης μας. Ευχαριστώ για το δίδαγμα ελληνότροπης θυσίας όπως συνεχίζει να καταγράφεται στα ψυχικά μας γονίδια στο διηνεκές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου