ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, με τον Δήμαρχο Πάρου Χρήστο Βλαχογιάννη, τον Δήμαρχο Αντιπάρου Γιάννη Λεβεντάκη, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο, καθώς και με εκπροσώπους της συντονιστικής επιτροπής φορέων του νησιού.

 Οι εκπρόσωποι των κατοίκων της Πάρου ενημέρωσαν τον κ. Καμμένο για τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας του νησιού και ζήτησαν τη συμπαράστασή του για να καλυφθούν οι κενές θέσεις βασικών ιατρικών ειδικοτήτων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τομεάρχης Υγείας Παναγιώτης Μελάς και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Βουλή Γιάννης Γιαννέλης.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση:

«Συνάντησα φίλους, γιατί είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ επί δυο χρόνια ως υφυπουργός Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Πράγματι, για να ξεκινήσουν 400 Παριανοί και Αντιπαριανοί και να έρθουν στην Αθήνα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Υπάρχει πρόβλημα με ακάλυπτες θέσεις γενικών γιατρών, παιδιάτρων αλλά και πολλών άλλων ειδικοτήτων, που είναι απαραίτητες και πρέπει άμεσα να καλυφθούν.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η Πάρος δεν εξυπηρετεί μόνο την Αντίπαρο αλλά και τα γύρω νησιά. Η Πάρος είναι το πρώτο νησί το οποίο απέκτησε αεροπλάνο για τις αεροδιακομιδές από το δήμο της Πάρου. Αυτή τη στιγμή, το Κέντρο Υγείας έχει φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε το 20% του πληθυσμού.

Επειδή οι πολιτικοί συνήθως υπόσχονται, εμείς ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αυτό που είπαμε είναι ότι οι 18 βουλευτές μας συν τον συνεργαζόμενο με εμάς κ. Νικολόπουλο του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος υπογράφουμε πρόταση νόμου, που θα προτείνουν οι δήμαρχοι και οι φορείς της Πάρου, και θα το φέρουμε αύριο στη Βουλή.

Δεύτερον, εγώ θα πρότεινα τη μακέτα εκείνη που παρουσίαζαν κάποιοι για το νοσοκομείο της Πάρου να τους την πάτε δώρο, για να θυμηθούν ότι αφού δεν έχτισαν νοσοκομείο, ας εξυπηρετήσουν τουλάχιστον το κέντρο Υγείας της Πάρου

Εμείς δεν θέλουμε να υποσχεθούμε, θέλουμε να σας πούμε όμως ότι όσο αφορά το νομοθετικό έργο, αντί να μιλούν για προτάσεις μετά από δυο μήνες, οι οποίες θα υπογραφούν από το υπουργικό συμβούλιο και οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που θα έρθουν και που είναι και κατά παράβαση του Συντάγματος, είναι πολύ απλό να κατατεθεί μια τροπολογία αύριο το πρωί και να συζητηθεί. Είμαστε διατεθειμένοι να υπογράψουμε και να συνυπογράψουμε με οποιονδήποτε συνυπογράψει το θέμα της άμεσης επίλυσης.

Εγώ ζητώ από τον υπουργό, τώρα μέχρι να δοθεί η νομοθετική λύση, η οποία είναι υποχρεωτική από το Σύνταγμα περί νησιωτικότητος αλλά και για τις ορεινές περιοχές - που ψηφίσαμε και αγωνιστήκαμε αρκετοί βουλευτές εδώ τότε, όχι με την ιδιότητα του προέδρου - να περάσουν αυτή τη νομοθετική διάταξη. Υποχρεούται να το πράξει ο υπουργός, δεν κάνει ρουσφέτι, ούτε χάρη κάνει, υποχρεούται ο υπουργός τώρα να στείλει γιατρούς στο Κέντρο Υγείας Πάρου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου