ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ


«Είναι αδιανόητο σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο ανεργίας το ποιοι έχουν πάρει τις αποφάσεις να αυξήσουν κατά 15% με 20% τις εισφορές στο ταμείο μας, το ΤΣΜΕΔΕ, στους μηχανικούς. Μιλάμε για νέους μηχανικούς οι οποίοι δεν έχουν καθόλου δουλειά και τουλάχιστον σ’ αυτήν τη δύσκολη περίοδο θα έπρεπε να γίνει όχι αύξηση αλλά μείωση. Θερμή παράκληση. Το καταθέτω εδώ στα Πρακτικά για να το δείτε. Κυκλοφορώ, εργάζομαι και τα παιδιά διαμαρτύρονται. Κάντε κάτι.

Και επειδή είχαμε νωρίτερα κάποια συζήτηση εδώ, συνεχίζω με το ποσοστό ανεργίας. Είχαν γίνει εδώ ερωτήσεις και το ποσοστό πτώσης των οικοδομών γράφει για το τελευταίο ενδεκάμηνο 28,7%. Τα τελευταία πέντε χρόνια η μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας στον Έβρο και σε άλλες περιοχές-και στα Γιάννενα φαντάζομαι, κύριε Υπουργέ-έφτασε στο 97%. Επομένως, δείξτε κάποια κατανόηση να μη γίνουν αυτές οι αυξήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ένα άλλο φλέγον θέμα στο οποίο θα αναφερθώ, επειδή σας βρίσκω εδώ είναι το εξής. Στην ακριτική περιοχή του Έβρου όπου οι άνθρωποι επί χρόνια πληρώνουν την ΕΡΤ ΑΕ και βλέπουν υπέροχα τα κανάλια της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, δεν βλέπουν την ΕΤ1, ΕΤ2 και ΕΡΤ3.

Όσον αφορά το πολυσυζητημένο πετρέλαιο θέρμανσης σήμερα στον Έβρο, οι συνθήκες είναι Σιβηρίας. Για τους ανθρώπους εκεί και σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα, που γνωρίζει ο κ. Καλαφάτης, θα έπρεπε να δείξετε λίγη κατανόηση. Εδώ είναι καλοκαίρι και κυκλοφορούν με κοντομάνικα. Επάνω φοράνε γούνες.

Το άλλο θέμα είναι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος έχει διαλύσει στην κυριολεξία τους αγρότες οι οποίοι περιμένουν από τον Αύγουστο, αφού «σπείρανε» τα φωτοβολταϊκά, να εισπράξουν χρήματα από τις υπηρεσίες. Περιμένουν από τον Αύγουστο να πάρουν τα χρήματά τους. Θερμή παράκληση επειδή πολλοί από τους αγρότες έχουν πάρει δάνεια από την Αγροτική Τράπεζα, τα οποία τρέχουν και πιέζονται.

Και ένα τελευταίο. Τις προάλλες έγινε απόδραση από τα Κέντρα Κράτησης παράνομων μεταναστών στις Φέρρες. Το Κέντρο Κράτησης δεν έχει παραδοθεί-ο μηχανικός το γνωρίζει-δεν έχει γίνει δηλαδή παραλαβή-παράδοση και επομένως την ευθύνη-για μένα-την έχει ο Υπουργός, την έχει ο υπεύθυνος, ο Στρατηγός της Αστυνομίας κ. Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος αντί να στείλει τους αστυνομικούς στα σπίτια τους, έπρεπε να πάει ο ίδιος. Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των παράνομων μεταναστών, κάθε μέρα αυξάνονται.

Σε ό,τι αφορά το νερό της περιοχής μου, στον Έβρο, συμβαίνει το εξής παράξενο. Το χειμώνα πλημμυρίζει και το καλοκαίρι δεν υπάρχει νερό. Μιλάμε για μία κατάσταση, που εμείς ήμασταν μικρά παιδάκια, γίναμε πενήντα χρονών και ακόμα συνεχίζεται.  Δεν έχει γίνει ούτε ένα έργο. Η περιοχή είναι εγκαταλελειμμένη. Μιλάμε για τρεις ποταμούς-για όσους δεν το ξέρουν-είναι ο Ερυθροπόταμος, ο Έβρος και ο Άρδας.

Κοιτάξτε να κάνετε κάτι, ούτως ώστε οι άνθρωποι να μην πλημμυρίζουν το χειμώνα και το καλοκαίρι να έχουν νερό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου