ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


«Με ερώτημα που κατέθεσα σήμερα (Α.Π.1364/23-4-2013) προς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής των Ελλήνων, ζητώ την απόφανσή του για τον τρόπο που λειτούργησε ο Πρόεδρος της Προκαταρκτικής Επιτροπής κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης μετά την άρνηση του πρώην Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου να εμφανισθεί ως μάρτυρας.

Ζητώ να γίνει γνωστό αν ήταν ορθή η απόφαση του κ. Μαρκογιαννάκη να μην εκδώσει ένταλμα βίαιης προσαγωγής του πρώην Πρωθυπουργού ενώπιον της Επιτροπής, δεδομένου ότι το άρθρο 156 παρ. 3 και 4 του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων ορίζει ότι όταν αποφασίζεται η σύσταση Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, αυτή (η Επιτροπή) έχει όλες τις αρμοδιότητες του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, όταν αυτός διενεργεί Προκαταρκτική Εξέταση.

Βάσει του συγκεκριμένου άρθρου, ο κ. Μαρκογιαννάκης ήταν υποχρεωμένος να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα. Παρά ταύτα, ο κ. Μαρκογιαννάκης προτίμησε να θέσει το ζήτημα σε ψηφοφορία, στηριζόμενος προφανώς στους εκπροσώπους της τρικομματικής πλειοψηφίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου