ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΑΝΔΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Άνδρο Κυπριανού.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καμμένος δήλωσε τα εξής:


«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γενικό Γραμματέα για την επίσκεψη. Είναι μια μέρα σημαντική για την Ελλάδα. Πριν από τρία χρόνια ακριβώς, από το Καστελόριζο, ο τότε πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου, ενέταξε την Ελλάδα και επισήμως - γιατί το είχε πράξει ανεπισήμως - στο Μηχανισμό Στήριξης και στη μέγγενη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Σήμερα βλέπουμε την εξέλιξη του δράματος αυτού, με τους ίδιους οικονομικούς δολοφόνους και τους ντόπιους συνεργούς να εξελίσσεται στην Κύπρο.

Οι ίδιοι πρωταγωνιστές, οι οποίοι χρησιμοποίησαν πολιτικούς στην Ελλάδα και έφεραν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση, την εθνική οικονομία στην πτώχευση, τις ελληνικές επιχειρήσεις στην κατάρρευση και την Ελλάδα να βρίσκεται προ του διλήμματος που θέτουν, για να παραχωρήσει την εθνική της κυριαρχία. Το ίδιο κάνουν και στην Κύπρο.

Ενημέρωσα τον κ. Κυπριανού και συζητήσαμε μαζί για τις μεθόδους τις οποίες χρησιμοποίησαν και Έλληνες, προκειμένου η Κύπρος να μπει σε αυτό το σύστημα, τα πέντε δις ευρώ των ελληνικών ομολόγων, τα οποία αποκλείστηκαν, με ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων και στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, από την ανακεφαλαιοποίηση.

Οι πολιτικές των οικονομικών δολοφόνων που επιτέθηκαν σε τράπεζες, με αποτέλεσμα να έχουμε μια απόφαση του Eurogroup με την συναίνεση του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδος και της κυβέρνησης της Ελλάδος, αλλά και Κυπρίων πολιτικών, προκειμένου να οδηγηθεί στην απαξίωση η υγιής κυπριακή οικονομία, είναι μέθοδοι τις οποίες τις εφαρμόζουν τα κέντρα που θέλουν να ελέγξουν τους λαούς και να οδηγήσουν με βία σε μια ευρωπαϊκή ενοποίηση με κατάργηση της έννοιας του έθνους - κράτους.

Φοβάμαι δε, ότι στην Κύπρο αυτό συνδυάζεται και με το εθνικό θέμα, όπως επίσης και με τα ενεργειακά. Συζητήσαμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ για όλα αυτά τα θέματα, επειδή έχουμε την εμπειρία των τριών ετών αυτών και στο Κοινοβούλιο, αλλά και στη δικαιοσύνη που διερευνά την εμπλοκή των συγκεκριμένων ατόμων, είπαμε ότι θα είμαστε δίπλα από το ΑΚΕΛ, προκειμένου να δώσουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Πολλές φορές στους δρόμους αυτούς, ο δρόμος του χρήματος είναι αυτός που οδηγεί σε πρόσωπα, σε καταλογισμό ευθυνών, αλλά και στην λευτεριά απέναντι στους οικονομικούς δολοφόνους που αυτή τη στιγμή χτυπούν και την Ελλάδα και την έχουν γονατίσει, αλλά τώρα και την Κύπρο.

Ο ελληνισμός εδώ, στην μητροπολιτική Ελλάδα, αλλά και ο κυπριακός ελληνισμός θα πρέπει να είναι ενωμένος, όχι για να παραδώσει τις χώρες μας, όχι για να παραδώσει τους λαούς μας, αλλά για να απελευθερώσει τις πατρίδες μας, για να απελευθερώσει τους λαούς, να αποφύγει την εξαθλίωση και την παράδοση στους οικονομικούς δολοφόνους».

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού δήλωσε τα εξής: 

«Ευχαριστούμε τον κ. Καμμένο προσωπικά και το κόμμα του οποίου ηγείται, για την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση την οποία είχαμε. Να πω ότι από τη δική μας πλευρά τον έχουμε ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο. Είχα τη δυνατότητα να συναντηθώ με τον κ. Καμμένο και στη Λευκωσία και έτσι αυτή η συνάντηση αποτελεί συνέχεια της συνάντησης που είχαμε στη Λευκωσία για να εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας για την όλη κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην Κύπρο.

Οι ανησυχίες μας είναι πάρα πολύ μεγάλες, γιατί εκτιμάμε ότι δεν αφήνονται περιθώρια στον κυπριακό λαό, ούτε και στην κυπριακή οικονομία, να αναπτυχθούν μέσα από τις αποφάσεις που μας έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είμαστε υποχρεωμένοι από τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται, να αναζητήσουμε μια εναλλακτική επιλογή.

Συζητήσαμε λοιπόν για όλα αυτά τα θέματα με τον κ. Καμμένο, θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί μας έχει δώσει πάρα πολλές χρήσιμες πληροφορίες για ζητήματα τα οποία εξελίσσονται και στον ευρωπαϊκό χώρο, αλλά και στην Ελλάδα και έχουμε πει ότι θα συνεχίσουμε αυτή την συνεργασία, αυτή την ανταλλαγή απόψεων, γιατί θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ χρήσιμο, αυτή τη στιγμή να υπάρξει ένας ευρύτερος διάλογος για το πώς αντιμετωπίζεται η κατάσταση που διαμορφώνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Θεωρούμε ότι οι πολιτικές οι οποίες καθορίζονται από τους κυρίαρχους κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αδιέξοδες, καταδικάζουν τις χώρες και τους λαούς σε συνθήκες πολύ αρνητικές, και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Και σε αυτό λοιπόν είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τον διάλογο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου