ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


«Επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες του Νότη Μαριά για την εγκατάσταση Γερμανού αστυνομικού στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»
  
Επιβεβαιώθηκαν πλήρως και επίσημα πλέον οι καταγγελίες που έκανε στις 3/4/2013 στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς σχετικά με την εγκατάσταση Γερμανού αστυνομικού στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Έτσι απαντώντας σε ερώτηση του Νότη Μαριά για το ζήτημα αυτό ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης με το Α. Π. Β- 575/22-4-13 έγγραφό του διαβίβασε στο Βουλευτή Ηρακλείου το Α. Π. ΥΠΑ/Δ13/10557/520 έγγραφο της Πολιτικής Αεροπορίας το οποίο έχει ως εξής:

«Αναφερόμενοι στην εν θέματι Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων από τον Βουλευτή, κ. Ν. Μαριά, θέτουμε υπ’ όψιν σας ότι η τοποθέτηση και παρουσία Γερμανού Αστυνομικού στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στον Αερολιμένα, αλλά αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

Μόνη εμπλοκή της ΥΠΑ με το θέμα υπήρξε η, κατόπιν αιτήματος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, έκδοση σχετικής «Άδειας Επισκέπτου» από τον Αερολιμένα. Η συγκεκριμένη Άδεια προβλέπει ρητά και κατηγορηματικά ότι ο Γερμανός Αστυνομικός επιτρέπεται να κυκλοφορεί μόνον εντός του Κτιρίου του Αεροσταθμού, χωρίς να οπλοφορεί και πάντα «συνοδεία Έλληνα Αστυνομικού»».

Ταυτόχρονα αναμένεται και η απάντηση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σε σχέση με τα τεθέντα ερωτήματα από τον Νότη Μαριά τα οποία έχουν ως εξής:

1.    Ποιο το νομοθετικό πλαίσιο βάσει του οποίου εκδόθηκε η παραπάνω διαταγή του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας;
2.    Για ποιο λόγο θεωρείται απαραίτητη την παρουσία αξιωματικού της γερμανικής αστυνομίας στο αεροδρόμιο Ηρακλείου;
Ποια τα καθήκοντα του εν λόγω Γερμανού αστυνομικού και ποιοι οι περιορισμοί του κατά την διάρκεια της παρουσία του στο αεροδρόμιο Ηρακλείου δεδομένου ότι γειτνιάζει με την 124 Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής μας Αεροπορίας;.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου