ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


Μ. Χρυσοβελώνη: «Το Πολυνομοσχέδιο συνιστά ακραία πολιτική αγυρτεία»
  
Μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου – «σκούπα», η Βουλευτής Μαγνησίας και Αναπλ. Γραμματέας της Κ.Ο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατηγόρησε ανοιχτά την Συγκυβέρνηση για πολιτική αγυρτεία.

Αποκαλώντας τον κ. Στουρνάρα «υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης» η Μαρίνα Χρυσοβελώνη μίλησε για δήθεν διαπραγματεύσεις Συγκυβέρνησης – Τρόικα σχετικά με τις περίφημες απολύσεις στο Δημόσιο. Υπενθύμισε ότι κατά τους τελευταίους μήνες ακούγαμε για «σκληρές διαπραγματεύσεις» που πάντα κόλλαγαν στο θέμα της Δημόσιας Διοίκησης αλλά τελικά δήθεν βρέθηκε η χρυσή τομή με την εισαγωγή του νέου κανόνα 1-1 για τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Απευθυνόμενη στον Γ. Στουρνάρα η Μ. Χρυσοβελώνη επεσήμανε χαρακτηριστικά:

«Γιατί άραγε δεν βάλατε κάτι τόσο σημαντικό στο Νομοσχέδιο σας που στο κάτω - κάτω της γραφής εσείς θα το πιστωνόσασταν προσωπικά; Μήπως το ξεχάσατε; Δεν το βάλατε γιατί η δήθεν «πολύμηνη και σκληρή» σας διαπραγμάτευση με την Τρόικα για το Δημόσιο συνέβη μόνο στην φαντασία σας. Αυτό το ευφάνταστο σενάριο νομίσατε ότι θα το σπρώχνατε μέσω του κ. Μουρούτη και των φερέφωνων σας στον Ελληνικό λαό. Κάνατε λάθος όμως υποτιμώντας την νοημοσύνη μας καθώς φυσικά τέτοια διάταξη δεν υπάρχει πουθενά στο πολυνομοσχέδιο!

Και για να κλείσω το κεφάλαιο της πολιτικής αγυρτείας θα κάνω μια σύντομη αναφορά στην υποπαράγραφο ΣΤ.12 του Πολυνομοσχεδίου που ορίζει ότι «σε περίπτωση κατάργησης θέσεων σε Ν.Π.Ι.Δ προβλέπεται καταγγελία της σύμβασης εργασίας των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου». Με απλά λόγια έχουμε απευθείας απολύσεις εργαζόμενων, χωρίς αξιολόγηση των προσόντων και της δουλειάς του καθενός απ’ αυτούς. Άρα πλέον μιλάμε για οριζόντιες απολύσεις υπαλλήλων, χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια, χωρίς ούτε καν τον φερετζέ της διαθεσιμότητας.


Θα ήθελα να πω και δυο λόγια για το θέμα των συνολικών ρυθμίσεων οφειλών έναντι των Εφοριών και των Ασφαλιστικών Ταμείων. Όπως γνωρίζετε είναι κάτι που οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε προτείνει μέσω της δημιουργίας Εθνικού Λογαριασμού Οφειλετών του Δημοσίου. Σας ζητήσαμε μάλιστα εκατοντάδες φορές στη Βουλή, με κάθε είδους παρεμβάσεις μας, να πάμε και ένα βήμα παραπέρα προχωρώντας σε ριζικές ρυθμίσεις οφειλών των πολιτών και έναντι των Δήμων.

Δεν θέλουμε όμως να εφαρμόσετε για τους ΟΤΑ μια προσχηματική ρύθμιση οφειλών, όπως κάνετε εδώ. Θέλουμε για κάθε χρέος πολίτη ή επιχείρησης έναντι του Δημοσίου να προχωρήσετε σε μια γενναία και ουσιαστική σεισάχθεια, για να έχει η ρύθμιση κάποιο νόημα. Αλλιώς θα ξαναπάμε πίσω σ’ αυτά που σας έλεγα πιο πριν για την πολιτική αγυρτεία…

Κλείνοντας κ. Πρόεδρε θέλω να υπογραμμίσω την χθεσινή παραδοχή του κ. Στουρνάρα για την ρύθμιση σε σχέση με τον ΟΑΕΕ που επέφερε μειώσεις ύψους 35% στις νέες συντάξεις του Οργανισμού και απεσύρθη προσωρινά. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός «η διάταξη αυτή δεν είναι μόνο σωστή αλλά και δίκαιη»!

Βλέπουμε επομένως εδώ, για ακόμα μια φορά, την απόπειρα πολιτικής εξαπάτησης της Βουλής με διατάξεις που εμφανίζονται σαν «λαγοί», απλώς για να αποσυρθούν προσωρινά. Το ίδιο ακριβώς φαινόμενο των δίδυμων υπουργών που παίζουν τον παπά στη πλάτη της κοινωνίας το είδαμε πρόσφατα και στην περίπτωση Μανιτάκη – Ρουπακιώτη που έκαναν το «ένα - δυο» με την περίφημη πλέον διάταξη για τη δικαστική προστασία των εργαζομένων, την οποία απέσυραν με την πρόθεση να την ξανακαταθέσουν.

Σήμερα έχουμε άλλο ένα τέτοιο δίδυμο, τους κυρίους Στουρνάρα και Βρούτση που επιχειρούν το ίδιο ακριβώς κόλπο με την μείωση των συντάξεων των ελεύθερων επαγγελματιών… Δυστυχώς όμως για σας, η ψευτοκαπατσοσύνη της Συγκυβέρνησης είναι πλέον τόσο προκλητικά εμφανής που δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Αν μάλιστα συνεχίσει ο κ. Μουρούτης να σας δίνει τέτοιας ποιότητας επικοινωνιακές συμβουλές, τότε καλά θα κάνετε να κόψετε το 35% απ’ το μισθό των 8.000 ευρώ που του δίνει η ΝΔ και όχι από τις πενιχρές πλέον συντάξεις του ΤΕΒΕ. Γιατί κι η κοροϊδία έχει και αυτή τα όρια της». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου