ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

«72% η ανεργία στους νέους της Δυτικής Μακεδονίας, την ώρα που η κυβέρνηση … πανηγυρίζει!»

«Ανακοινώθηκαν τα επίσημα στοιχεία από τη Eurostat για την ανεργία στην Ευρώπη. Η Δυτική Μακεδονία είναι η περιοχή με τη μεγαλύτερη ανεργία νέων έως 24 ετών με το συντριπτικό ποσοστό του 72%.

Είναι τα αποτελέσματα της ανίκανης πολιτικής της κυβέρνησης και εγκληματικής αδιαφορίας και ανευθυνότητας των κυβερνητικών βουλευτών που παραμένουν επί χρόνια στις ίδιες θέσεις χωρίς να προσφέρουν το παραμικρό στην περιοχή.

Την ίδια ώρα οι κ.κ. υποστηρικτές της τρικομματικής κυβέρνησης προωθούν και στηρίζουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τη συρρίκνωση των υπηρεσιών, τη διάλυση των δομών, τον στραγγαλισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και την ανέχεια των κατοίκων.

Λύση για το πρόβλημα της ανεργίας υπάρχει μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στη ΔΕΗ, αφού σήμερα το προσωπικό είναι γερασμένο και δεν επαρκεί, έναρξη των επιβεβλημένων μετεγκαταστάσεων που θα δώσουν θέσεις εργασίας στην οικοδομική δραστηριότητα και θα ενισχύσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και έχουν καθυστερήσει δραματικά, ενώ μεγάλο στοίχημα είναι και η κατασκευή της νέας μονάδας Πτολεμαϊδα 5, που με τους χειρισμούς τους οι εκάστοτε κυβερνήσεις κινδυνεύουν να τις ακυρώσουν.

Η ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα και της παραγωγής σε όλους τομείς θα έδινε ουσιαστική ώθηση για την αύξηση των θέσεων εργασίας, όπως η ανάπτυξη καλλιεργειών στην περιοχή του Ελλησπόντου, των γουνοφόρων στην περιοχή του Βοϊου και των μαρμάρων στην περιοχή του Τρανοβάλτου.


Υπάρχουν λύσεις για την μείωση της ανεργίας, όσο όμως η Ελλάδα θα διοικείται από την τρισάθλια κυβέρνηση και τους εντεταλμένους βουλευτές της περιοχής δεν θα δούνε οι πολίτες καλύτερες ημέρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου