ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Στην παρεμπόδιση παροχής ενημέρωσης από τους Πανελλαδικής εμβέλειας ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς στη Λέσβο, αλλά και σε άλλα νησιά και περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με γεωλογικές ιδιαιτερότητες, αναγκάζεται να επανέλθει με νέα Ερώτησή του προς τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Δημοσιογράφο Σίμο Κεδίκογλου ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου αλλά και όλα τα ζητήματα που άπτονται των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Την ώρα που η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ σχετικά με την επιστολή του ιδιοκτήτη του ρ/σ «Σκάι Αιγαίου» παραμένει αναπάντητη, ο τέως Δήμαρχος Πλωμαρίου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών για την αναμετάδοση του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Υπογραμμίζεται ότι εναντίον του τέως Δημάρχου Πλωμαρίου, εκκρεμεί και έτερη ποινική δίωξη για την αναμετάδοση του σταθμού Alpha.

Σε σημείωμά του ο Πολιτευτής Λέσβου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Δικηγόρος Μανώλης Αρμενάκας, αναφέρει ότι «ο Δήμαρχος Πλωμαρίου Δημήτρης Βαρβαγιάννης καταδικάστηκε μετά από αναφορά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών παρά τους ισχυρισμούς του ότι η αναμετάδοση εφτά ιδιωτικών καναλιών στο Πλωμάρι γίνεται από το έτος 1993 περίπου, από όλους του προκατόχους του, ότι αυτό έγινε για το κοινωνικό συμφέρον, τη δημοκρατική και πλουραλιστική ενημέρωση των πολιτών και λόγω της αναγκαιότητας αναμετάδοσης ελληνικών προγραμμάτων λόγω των συχνότατων παρεμβολών Τούρκικων σταθμών σε μία ακριτική περιοχή».

«Ως πότε οι κάτοικοι ενός ακριτικού ελληνικού νησιού, στρατηγικής σημασίας όπως η Μυτιλήνη θα γίνονται δέκτες της τουρκικής προπαγάνδας μέσω των τηλεοπτικών σταθμών της γείτονος; Γιατί πρέπει να στερηθούν τη δημοκρατική και πλουραλιστική ενημέρωση; Είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου ώστε να χορηγηθεί άδεια αναμετάδοσης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών όχι μόνο στο σύνολο των δημοτικών αρχών της Λέσβου αλλά και όσων νησιών ή ηπειρωτικών περιοχών που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΙΜΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

ΘΕΜΑ: «ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ»

Κύριε Υπουργέ,

Με ιδιαίτερη λύπη και οργή αναγκάζομαι να επανέλθω για άλλη μία φορά στο μείζον εθνικό ζήτημα της παρεμπόδισης παροχής ενημέρωσης από τους τοπικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της Λέσβου, αφού καθ’ όσο χρόνο η υπ’ αρίθμ. 10459/13.5.2013 Ερώτησή μου για την επιστολή ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού «Σκάι Αιγαίου», παραμένει αναπάντητη, πληροφορήθηκα την καταδίκη σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών του τέως Δημάρχου Πλωμαρίου για την αναμετάδοση του σταθμού Mega.

Σε σημείωμά του ο Πολιτευτής Λέσβου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Δικηγόρος Μανώλης Αρμενάκας, αναφέρει επί λέξει τα εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι έπειτα από αναφορά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων από το 2009, την 20.5.2013 καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πλωμαρίου ο τέως Δήμαρχος Πλωμαρίου Δημήτρης Βαρβαγιάννης σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών διότι κατά το κατηγορητήριο επέτρεψε την αναμετάδοση του σταθμού MEGA χωρίς να κατέχει την κατά νόμον άδεια, παρά τους ισχυρισμούς του ότι η αναμετάδοση εφτά ιδιωτικών καναλιών στο Πλωμάρι γίνεται από το έτος 1993 περίπου, από όλους του προκατόχους του, ότι αυτό έγινε για το κοινωνικό συμφέρον, τη δημοκρατική και πλουραλιστική ενημέρωση των πολιτών και λόγω της αναγκαιότητας αναμετάδοσης ελληνικών προγραμμάτων λόγω των συχνότατων παρεμβολών Τούρκικων σταθμών σε μία ακριτική περιοχή.

Εκκρεμεί εναντίον και έτερη ποινική δίωξη για την αναμετάδοση του σταθμού ALPHA.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε ότι το Πλωμάρι και τα χωριά του (7.000) άνθρωποι δεν πρέπει να βλέπουν ιδιωτική τηλεόραση.

Σε τι διαφέρουν οι κάτοικοι του Πλωμαρίου από τους υπόλοιπους Έλληνες;

Πως μπορεί το Κράτος να παράσχει δημοκρατική και πλουραλιστική ενημέρωση και ψυχαγωγία στους κατοίκους του Πλωμαρίου όπως γίνεται σε όλη την Ελλάδα;

Εάν γίνει καταγγελία από την ΕΕΤΤ όλη η Λέσβος θα μείνει χωρίς ιδιωτική τηλεόραση αφού ο Δήμος Λέσβου πλέον δεν διαθέτει άδεια;»

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  1. Σχεδιάζετε την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου ώστε να χορηγηθεί άδεια αναμετάδοσης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών όχι μόνο στο σύνολο των δημοτικών αρχών της Λέσβου αλλά και όσων νησιών ή ηπειρωτικών περιοχών αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα;
  2. Θα σταματήσει επιτέλους η ΕΕΤΤ τη φαρσοκωμωδία με την παραπομπή στη Δικαιοσύνη των τοπικών αρχόντων που καλή τη πίστη και προκειμένου να παρέχουν δημοκρατική και πλουραλιστική ενημέρωση στους κατοίκους των περιοχών τους, αναμεταδίδουν τα προγράμματα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών;
  3. Ως πότε οι κάτοικοι ενός ακριτικού ελληνικού νησιού, στρατηγικής σημασίας όπως η Μυτιλήνη θα γίνονται δέκτες της τουρκικής προπαγάνδας μέσω των τηλεοπτικών σταθμών της γείτονος;
  4. Γιατί οι κάτοικοι της Μυτιλήνης, πρέπει να στερηθούν τη δημοκρατική και πλουραλιστική ενημέρωση; Είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας;
  5. Σε περίπτωση που δεν λάβετε τα προσήκοντα μέτρα, κατανοείτε ότι καταστρατηγείτε το άρθρα 4 παρ. 2 και 5Α του Συντάγματος που σαφώς ορίζουν ότι «Έλληνες και Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις», συμπεριλαμβανομένου και του «δικαιώματος της πληροφόρησης όπως νόμος ορίζει;».

Ο Ερωτών Βουλευτής


Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου