ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Διαμαρτυρία για την πρόταση υποβάθμισης των σχολείων Κω-Νισύρου λόγω καταργήσεων οργανικών θέσεων»
  
Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, καταθέτει αναφορά κατόπιν ψηφίσματος - διαμαρτυρίας των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων δημοτικών σχολείων Κω - Νισύρου για την πρόταση υποβάθμισης των σχολείων των ανωτέρω περιοχών.

Με την παρούσα αναφορά καταγγέλλει την πολιτική συγχώνευσης οργανικών θέσεων στα δημόσια σχολεία, η οποία καταδικάζει το εκπαιδευτικό σύστημα σε γενικότερη υποβάθμιση.

Ειδικότερα, παραγκωνίζονται τα ακριτικά νησιά χωρίς καν να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες των εκπαιδευτικών αναγκών στις εν λόγω περιοχές.

Ζητείται η άμεση ευαισθητοποίηση και παρέμβαση ώστε να αποσυρθεί το συγκεκριμένο σχέδιο που θίγει τις οργανικές θέσεις στα σχολεία των ακριτικών νησιών της χώρας μας.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

Ακολουθεί το σχετικό ψήφισμα - διαμαρτυρία των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων δημοτικών σχολείων Κω - Νισύρου.

ΘΕΜΑ: «Ψήφισμα – Διαμαρτυρία για την πρόταση υποβάθμισης των σχολείων Κω-Νισύρου»

Το παρόν ψήφισμα – διαμαρτυρία είναι αποτέλεσμα μιας σειράς συναντήσεων των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Κω και της Νισύρου με τους φορείς εκπαίδευσης των νησιών μας και όχι μόνο.

Με τεράστια έκπληξη πληροφορηθήκαμε την υπ’ αριθμ.  44506/Δ4 / 2/4/2013 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με την οποία προτείνονται οι καταργήσεις οργανικών θέσεων σε όλα τα σχολεία της χώρας. Η πρόταση αυτή συμπαρασύρει και τα Δημοτικά Σχολεία των ακριτικών νησιών μας χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της εκπαίδευσης στη νησιωτική Ελλάδα.

Η Εκπαίδευση των παιδιών μας μέσα από τη Δημόσια Εκπαίδευση αποτελεί το μοναδικό πυρήνα μόρφωσης και ανάπτυξης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς μέσα από την οποία αντλούμε τη δύναμη να συνεχίζουμε εδώ, στην άκρη της Ελλάδας, τις παραδόσεις και την κληρονομιά μας.

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο εμείς οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τη βοήθεια των τοπικών αρχών και των φορέων, βρισκόμαστε σε ένα συνεχή αγώνα για να συντηρούμε και να διατηρούμε τις σχολικές μας μονάδες στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των μεθόδων διδασκαλίας.

Η αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης αποτελεί για εμάς προτεραιότητα και σημείο αναφοράς, προκειμένου να προσφέρουμε στα παιδιά μας τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα μας.

Η υποβάθμιση της οργανικότητας όλων σχεδόν των σχολικών μονάδων των νησιών μας έρχεται σε σύγκρουση με τις προσπάθειές μας όλων αυτών των χρόνων για αναβάθμιση στης Δημόσιας Εκπαίδευσης και του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου. Οφείλετε και πρέπει να αντιμετωπίζετε με ιδιαίτερη φροντίδα και ευαισθησία την εκπαίδευση στην νησιωτική Ελλάδα που με τόσο κόπο προσπαθεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για να προσφέρει ισότιμες υπηρεσίες στα παιδιά της, ώστε να μη στερούνται το οτιδήποτε σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα παιδιά.

Θλιβόμαστε όταν διαπιστώνουμε πως στο βωμό των περικοπών θυσιάζετε την εκπαίδευση με αυτόν τον ολοκληρωτικό και αυθαίρετο τρόπο.

Θα σταθούμε απέναντί σας με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να εξασφαλίσουμε τα ελάχιστα για τα παιδιά μας. Προχωράμε άμεσα σε προειδοποιητικές καταλήψεις των σχολείων μας, οργανώνουμε διαδηλώσεις και ό,τι άλλο αποφασίσουμε μέσα από τις συναντήσεις μας.

Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να στερήσει από αυτά τα αυτονόητα: να έχουν ένα δάσκαλο σε κάθε τάξη, να μη στοιβάζονται σε κάθε αίθουσα όσα «περισσεύουν» παραβλέποντας έτσι τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου σχεδίου και να μην πειραχτούν οι οργανικότητες των σχολείων μας.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να δει με μεγαλύτερη ευαισθησία τα εκπαιδευτικά ζητήματα της νησιωτικής Ελλάδας και να μην τα θυσιάζει για την εξοικονόμηση μερικών ευρώ.

Ζητάμε την αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου!

Ζητάμε το καλύτερο για τα παιδιά μας!

  • Δ.Σ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπ/σης Κω-Νισύρου
  • Δ.Σ του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κω
  • Δ.Σ του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κω
  • Δ.Σ του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κω
  • Δ.Σ του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κω
  • Δ.Σ του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κω
  • Δ.Σ του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κω
  • Δ.Σ του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κω
  • Δ.Σ του  Δημοτικού Σχολείου Ζηπαρίου
  • Δ.Σ του  Δημοτικού Σχολείου Πυλίου
  • Δ.Σ του  Δημοτικού Σχολείου Αντιμάχειας
  • Δ.Σ του  Δημοτικού Σχολείου Καρδάμαινας
  • Δ.Σ του  Δημοτικού Σχολείου Κεφάλου
  • Δ.Σ του  Δημοτικού Σχολείου Νισύρου

Η καταθέτουσα βουλευτής


Σταυρούλα Ξουλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου