ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΜΕ ΕΠΤΑ ΚΑΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«ΕΧΤΙΣΑΝ ΜΕ ΔΩΡΕΑ 10.000.000 ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΤΗ ΝΕΑ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ»

Με ένα σημειωματάριο γεμάτο σημαντικά προβλήματα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, επέστρεψε από την επίσκεψή του στο συγκεκριμένο νομό, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Κωδικοποιημένα είναι τα εξής:

  1. Η μη λειτουργία της υπερσύγχρονης νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Αργοστολίου, καθώς το Υπουργείο Υγείας αρνείται να το στελεχώσει με γιατρούς και νοσοκόμους. Η πτέρυγα χτίστηκε με δωρεά 10.000.000 δολαρίων από ομογενή Κεφαλλονίτισσα. (Θα κατατεθεί Ερώτηση στη Βουλή).
  2. Το ασαφές μέλλον της μονάδας πρόληψης κατά των ναρκωτικών «ΑΠΟΠΛΟΥ», καθώς δέχεται τις αρνητικές επιρροές από το καθεστώς συρρίκνωσης στο οποίο επιχειρεί να θέσει η συγκυβέρνηση το ΟΚΑΝΑ. (Θα κατατεθεί Ερώτηση).
  3. Η απόφαση Στουρνάρα - Θεοχάρη, να απομακρύνει από τη μοναδική ΔΟΥ Κεφαλονιάς που εδρεύει στο Αργοστόλι, τις δυο κρίσιμες Υπηρεσίες Ελέγχου και Δικαστικού. Οι Υπηρεσίες αυτές... εξαποστέλλονται στη Πάτρα!
  4. Η δραματική καθίζηση της δραστηριότητας των εμπορικών καταστημάτων Αργοστολίου και κατ' επέκταση όλων των μεγάλων πόλεων της Κεφαλονιάς, αλλά και της Ιθάκης.
  5. Η μη επίλυση του προβλήματος της παρατημένης πλωτής εξέδρας στο τουριστικό λιμάνι του Φισκάρδου προκαλεί μεγάλη οικονομική ζημιά στις εκεί επιχειρήσεις εστίασης. Για το θέμα ο Τέρενς Κουίκ είχε συνάντηση με την Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ελπίδα Κατσαίτη η οποία διαβεβαίωσε ότι έχουν δρομολογηθεί λύσεις, οι οποίες όμως, εξαρτώνται από την επίλυση του προβλήματος της «χερσαίας ζώνης» και των αναμενόμενων αποφάσεων των σχετικών επιτροπών. (Θα κατατεθεί Ερώτηση).
  6. Η συνεχής υποβάθμιση των παροχών υπηρεσιών Υγείας στην Ιθάκη. (Θα κατατεθεί Ερώτηση).
  7. Η απελπιστική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των λιμενικών έργων στη θέση της Αετός Ιθάκης. (Θα κατατεθεί Ερώτηση).

Το Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συνόδευαν σε όλες τις επαφές ο Πρόεδρος της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος και Πολιτευτής Βασίλης Καμπίτσης, οι Πολιτευτές Γιώτα Αποστολάτου και Σταύρος Λυκούδης, ο Γραμματέας της Συντονιστικής Κώστας Μιχαλάκος και ο Συντονιστής για τη Βόρεια Κεφαλονιά Κώστας Κατσαμπίρης.

Ο Τέρενς Κουίκ είχε και ιδιαίτερη συνάντηση με το Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση και στη συνέχεια παρακολούθησε την έναρξη των εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο και απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τονίζοντας ότι ο ίδιος ως Βουλευτής Επικρατείας θέτει τις κοινοβουλευτικές του υπηρεσίες στη διάθεση του Δήμου για την προώθηση της επίλυσης προβλημάτων που απασχολούν το νησί.

Η νέα και πολλοστή επίσκεψη στην Κεφαλονιά έκλεισε με σύσκεψη με μέλη της Συντονιστικής και τους Πολιτευτές και συμφωνήθηκε ότι το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου θα υπάρξει νέα περιοδεία η οποία θα καλύψει όλες τις μείζονες τουριστικές περιοχές του νησιού όπως και την Ιθάκη.


Ο Τέρενς Κουίκ την Πέμπτη (23/5/2013) συνεχίζει την περιοδεία του με επόμενο σταθμό τη Χίο. (Ήδη έχει εκδοθεί Δελτίο Τύπου από τη Συντονιστική Επιτροπή του νησιού)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου