ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Επικείμενη στάση πληρωμών του ΟΑΣΘ και διακοπή του έργου του εξαιτίας της ασυνέπειας του Ελληνικού Δημοσίου»

Η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, καταθέτει αναφορά τις επιστολές του Προέδρου του ΟΑΣΘ, κ. Στεφανίδη Χρήστου, με τις οποίες επισημαίνεται, για μια ακόμα φορά, η δεινή οικονομική θέση, στην οποία έχει περιέλθει ο ΟΑΣΘ, εξαιτίας της ασυνέπειας του Ελληνικού Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι μετά την 27η Μαΐου 2013 ο ΟΑΣΘ θα κηρύξει στάση πληρωμών και θα διακόψει το έργο του, σε περίπτωση που το Ελληνικό Δημόσιο δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Με δεδομένο ότι ο ΟΑΣΘ αποτελεί το μοναδικό Μέσο Μαζικής Μεταφοράς, που εξυπηρετεί τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης, η πιθανή διακοπή του έργου του θα ακινητοποιήσει έναν ολόκληρο νομό, θα προκαλέσει σοβαρότατες ζημίες στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου και θα απίστευτη ταλαιπωρία στους πολίτες.

Ζητάμε, λοιπόν, την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το σοβαρότατο πρόβλημα, που έχει προκύψει από την μη καταβολή των οφειλόμενων από το Ελληνικό Δημόσιο στον Οργανισμό, σύμφωνα με την υπογραφόμενη σύμβαση.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, ώστε να επιλυθεί το μείζον θέμα της καταβολής των οφειλομένων, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο του ΟΑΣΘ και να αποτραπεί ενδεχόμενη ταλαιπωρία των πολιτών από τη διακοπή της λειτουργίας του.

Η καταθέτουσα Βουλευτής


Σταυρούλα Ξουλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου