ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»


«ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΑΕ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ;»

Τις σοβαρότατες καταγγελίες της ομογενειακής δημοσιογραφικής ιστοσελίδας kalami.net, σχετικά με κονδύλια που είχαν διατεθεί για τη χρηματοδότηση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, διερευνά με Ερώτησή του προς τoν Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού Τέρενς Κουίκ.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις καταγγελίες του οποίου βασίστηκε και η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, παρά το γεγονός ότι «στον προϋπολογισμό της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού είχε προβλεφθεί κονδύλι 753.000 ευρώ για την... Παγκόσμια Συνέλευση του «Συμβούλιου Απόδημου Ελληνισμού» (ΣΑΕ) και 1.482.966 ευρώ για «προγράμματα Απόδημων και παλιννοστούντων Ελλήνων», τα λεφτά έκαναν κυριολεκτικά… φτερά (!) αφού «ούτε ΣΑΕ λειτούργησε, ούτε Παγκόσμια Συνέλευση έγινε, ούτε οι 3 υπάλληλοι του ΣΑΕ στο γραφείο Θεσσαλονίκης έχουν πληρωθεί για 6 μήνες».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

Κύριε Υπουργέ,

Πριν από λίγες ώρες αναρτήθηκε στην ομογενειακή δημοσιογραφική ιστοσελίδα kalami.net, ένα άρθρο που καταγγέλλει κρίσιμα ζητήματα, σχετιζόμενα με χρηματοδοτήσεις του ΣΑΕ.

Σας το παραθέτω αυτούσιο:

«Θαυμάστε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας!

Κι άλλες απάτες από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ)

Στον προϋπολογισμό ΓΓΑΕ 2012 είχε προβλεφθεί κονδύλι 753.000 ευρώ για την... παγκόσμια συνέλευση του «Συμβούλιου Απόδημου Ελληνισμού» (ΣΑΕ) κι έξοδα λειτουργίας ΣΑΕ (κωδικός ΚΑΕ 5163).

Αλλά ούτε ΣΑΕ λειτούργησε, ούτε παγκόσμια συνέλευση έγινε, ούτε οι 3 υπάλληλοι του ΣΑΕ στο γραφείο Θεσσαλονίκης έχουν πληρωθεί για 6 μήνες.

Τι έγιναν τα χρήματα, που και πως ξοδεύτηκαν;

Και 1.482.966 ευρώ για «προγράμματα απόδημων και παλιννοστούντων Ελλήνων», τι είναι, που και πως ξοδεύτηκαν;... (Ο προϋπολογισμός ΓΓΑΕ για 2013)»

Κατόπιν τούτου, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.    Αληθεύουν οι συγκεκριμένες καταγγελίες που αναγράφονται στο άρθρο ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Παρακαλώ, με ξεκάθαρη μονολεκτική απάντηση.

2.    Αν αληθεύουν, τι έγιναν τα χρήματα αυτά και που δαπανήθηκαν;

3.    Είχατε δηλώσει ότι τελείωσαν οι χρηματοδοτήσεις του ΣΑΕ από το ελληνικό κράτος και ότι ο ΣΑΕ αλλάζει δομή. Έχουν εγγραφεί κονδύλια στον προϋπολογισμό ΓΓΑΕ για το 2013;

4.    Πότε θα πληρωθούν οι υπάλληλοι που αναφέρονται στο άρθρο;

5.    Διατηρείται ακόμα το Γραφείο ΣΑΕ Θεσσαλονίκης; Και εάν ναι, ποιος το πληρώνει;

Παρακαλώ οι απαντήσεις να είναι αριθμημένες και να αντιστοιχούν η κάθε μία ξεχωριστά, στις πέντε ερωτήσεις που σας απευθύνω, ώστε να απαντηθεί πλήρως και το άρθρο της ιστοσελίδας που αναφέρω, χωρίς κενά εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας.

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου