ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΟ ΑΤΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΣΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ


«Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ «ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ» ΤΟΥΣ. Η ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ»

Το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Ερεσού της Λέσβου, οι οποίοι απαιτούν να μην αποσυρθεί το μοναδικό ΑΤΜ που είναι  εγκατεστημένο στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Ερεσού-Αντίσσης, μετέφερε με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

Αγωνιζόμενοι απέναντι στην απόφαση της Εθνικής Τραπέζης να αποσύρει το ΑΤΜ, απόφαση που παγώνει τις χρηματοοικονομικές τους συναλλαγές και κυρίως πλήττει τους συνταξιούχους οι οποίοι από αυτό το μηχάνημα και μόνο παίρνουν το «μηνιάτικό» τους, οι Δημότες της Ερεσού πραγματοποίησαν κατάληψη στο χώρο όπου στεγάζεται το ΑΤΜ και αφού οι υπάλληλοι της Ε.Τ.Ε. απέσυραν τα χρήματα από αυτό, σφράγισαν το χώρο και απέτρεψαν την απόσυρση του μηχανήματος.

Σύμφωνα με το Βουλευτή και επικεφαλής Πολιτευτή Λέσβου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σπύρο Γαληνό, στις πληροφορίες του οποίου βασίστηκε και η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «οι κάτοικοι δηλώνουν ότι δεν θα δεχθούν από κανέναν περαιτέρω υποβάθμιση της Δυτικής Λέσβου και απαξίωση των κατοίκων της».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΟ ΑΤΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΣΟ ΛΕΣΒΟΥ

Κύριε Υπουργέ,

Χθες Δευτέρα 26/11/2012, συνεργείο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος πήγε στην Ερεσό του νομού Λέσβου, για να αποσύρει το ΑΤΜ που ήταν εγκαταστημένο εκεί.

Η απόσυρση του ΑΤΜ δεν πραγματοποιήθηκε τελικά μετά από κινητοποίηση των κατοίκων της Ερεσού, που - όπως διαβάζω στο lesvosnews - έκαναν κατάληψη στο χώρο στέγασης του ΑΤΜ.

Οι Δημότες της Ερεσού πραγματοποίησαν κατάληψη στο χώρο όπου στεγάζεται το ΑΤΜ και αφού οι υπάλληλοι της Ε.Τ.Ε απέσυραν τα χρήματα από αυτό, σφράγισαν το χώρο και απέτρεψαν την απόσυρση του ΑΤΜ.

Όπως με πληροφορεί ο τέως Βουλευτής και επικεφαλής Πολιτευτής Λέσβου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σπύρος Γαληνός, οι κάτοικοι δηλώνουν ότι δεν θα δεχτούν άλλη υποβάθμιση της Δυτικής Λέσβου και απαξίωση των κατοίκων της από οποιονδήποτε.

Μετά τις συγχωνεύσεις των διαφόρων υπηρεσιών (ΔΟΥ, ΙΚΑ, Ειρηνοδικεία κ.τ.λ.) οδηγούνται στην με κάθε τρόπο ερήμωση των χωριών τους. Ως εδώ!

Απαιτούν να παραμείνει το ΑΤΜ στην Ερεσό και αν τελικά η Εθνική Τράπεζα εμμείνει στην απόφασή της για απόσυρσή του, τότε καλούν όλους τους συνδημότες τους να αποσύρουν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας τις καταθέσεις τους από την Ε.Τ.Ε. και να σταματήσουν οποιαδήποτε συναλλαγή μαζί της.

Σας ενημερώνω, επίσης, ότι το εν λόγω ΑΤΜ είναι στεγασμένο σε δημοτικό χώρο (πρώην Ταμειακή Υπηρεσία του Δ. Ερεσού – Αντίσσης), χωρίς καμία επιβάρυνση για την Ε.Τ.Ε., ενώ το ρεύμα που καταναλώνει για τη λειτουργία του πληρώνεται από το Δήμο.

Η Ε.Τ.Ε. είχε ενημερώσει τον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Ερεσού – Αντίσσης από τις 19/10/2012 σχετικά με την απόφασή της να αποσύρει το ΑΤΜ για λόγους κόστους. Ακολούθησε παρέμβαση του Αντιδημάρχου προς την Τράπεζα, που ζητούσε από την Τράπεζα να ακυρώσει την απόφασή της. Μάταια όμως. Ουδείς συγκινήθηκε.

Το συγκεκριμένο ΑΤΜ εξυπηρετεί τους κατοίκους των πλέον απομακρυσμένων χωριών της Λέσβου (Ερεσός, Άντισσα, Μεσότοπος, Σίγρι, Βατούσα, Χίδηρα & Πτερούντα), πελατών της Ε.Τ.Ε., αλλά κ.ά. Τραπεζών, αλλά κι ένα πολύ μεγάλο αριθμό τουριστών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Επίσης, πάρα πολλοί μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν ανοίξει στην Ε.Τ.Ε. το μισθοδοτικό ή συνταξιοδοτικό λογαριασμό τους, ώστε να εξυπηρετούνται από συγκεκριμένο ΑΤΜ.

Τώρα, όλοι αυτοί οι άνθρωποι, μετά την απόφαση της ΕΤΕ για απόσυρση του ΑΤΜ από την Ερεσό, θα υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στην Καλλονή για τις συναλλαγές τους.

Κατόπιν τούτου ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.    Σκοπεύετε να ακούσετε το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Ερεσού και να κάνετε άμεση παρέμβαση στη Διοίκηση της ΕΤΕ που Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΟΡΙΖΕΙ;

2.    Μέχρι πού θα φτάσει η αναλγησία της κυβέρνησης να επιτρέπει τη πλήρη μαράζωση της περιφέρειας τα διάφορα καλλικρατικού τύπου εγχειρήματά σας;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου