ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ


Ο, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Υγείας, Βουλευτής Α’ Πειραιά Παναγιώτης Μελάς σχετικά με τη μη ύπαρξη ιατρού στο νησί της Πάτμου, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Στο έλεος του Θεού βρίσκεται η Υγεία των κατοίκων της Πάτμου, αφού το νησί έμεινε χωρίς ιατρική περίθαλψη.

Στο νησί της Πάτμου κατοικούν μόνιμα περισσότεροι από 3.500 πολίτες και περίπου 650 παιδιά.

Το Κέντρο Υγείας του νησιού, ενώ έπρεπε να έχει 6 ειδικευμένους και 3 αγροτικούς ιατρούς, μέχρι πρότινος είχε μόνο έναν παθολόγο και μια αγροτική ιατρό, οι οποίοι προ ημερών υπέβαλαν την παραίτησή τους.

Επίσης, στο Κέντρο Υγείας τους νησιού, εδώ και χρόνια, υπάρχει βιοχημικός αναλυτής, ο οποίος δε λειτουργεί, λόγω έλλειψης παρασκευαστή και οι ασθενείς αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Ρόδο ή στον Πειραιά για μια εξέταση αίματος.

Είναι απαράδεκτο, ένα νησί με τόσους κατοίκους να μην καλύπτεται ιατρικά και να κινδυνεύει η υγεία των πολιτών του, αφού η μεταφορά τους σε άλλο νησί ή στον Πειραιά, μερικές φορές καθίσταται αδύνατη.

Επιβάλλεται το Υπουργείο Υγείας, να δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον και να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα αυτό, για να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου