ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ»
  
Το Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» είναι ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία, όχι μόνο της Αττικής, αλλά και της Ελλάδας και λειτουργεί εδώ και περίπου 10 χρόνια.

Τον τελευταίο καιρό, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα που αποβαίνουν εις βάρος της υγείας των ασθενών.

Τα προβλήματα οφείλονται κυρίως στην έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα, από τα 730 κρεβάτια περίπου που έχει, να λειτουργούν τα 650 και τα υπόλοιπα να είναι κλειστά. Έτσι, λόγω της μεγάλης προσέλευσης ασθενών κατά τις εφημερίες, πάνω από 80 ασθενείς αναγκάζονται να νοσηλεύονται στους διαδρόμους, ακόμη και διασωληνωμένοι, πράγμα που έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, πέραν των άλλων προβλημάτων, έχει ως αποτέλεσμα, από τα 27 κρεβάτια Εντατικής Θεραπείας να λειτουργούν μόνο τα 17 και από τα 14 χειρουργικά κρεβάτια να λειτουργούν μόνο τα 7.

Η μη λειτουργία όλων των κλινών Εντατικής Θεραπείας, εκτός του ότι δημιουργεί προβλήματα στην υγεία των ασθενών, έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται και ανθρώπινες ζωές. Επίσης, η μείωση των χειρουργικών κρεβατιών, αποβαίνει εις βάρος της υγείας των ασθενών, λόγω της μεγάλης αναμονής για χειρουργικές επεμβάσεις.

Η πραγματικότητα είναι ότι, με την οικονομική πολιτική που ακολουθείται, με τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στα Νοσοκομεία, όπως και στο «ΑΤΤΙΚΟΝ», υποβαθμίζεται πάρα πολύ η Δημόσια Υγεία.

Το ότι λειτουργεί σήμερα το Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», οφείλεται στην ευαισθησία, την προσπάθεια και το φιλότιμο του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, παρότι έχουν υποστεί μείωση των αποδοχών τους περίπου κατά 40%, λόγω εφαρμογής των Μνημονίων.

Όμως, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο, επιβάλλεται η Κυβέρνηση να φροντίζει όσο το δυνατόν περισσότερο την Υγεία του Ελληνικού Λαού.

Μετά ταύτα ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Θα λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την στελέχωση του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» σε ιατρικό, νοσηλευτικό, και παραϊατρικό προσωπικό, ώστε να λειτουργεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για την Υγεία των ασθενών.

26/03/2013

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου