ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΤ Α.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΙΣΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ Ν. ΕΒΡΟΥ


Προς ΕΡΤ Α.Ε.

Κέντρο Επικοινωνίας και Επιμόρφωσης με τον Πολίτη

Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε

Θέμα: «Κάκιστης Ποιότητας το τηλεοπτικό σήμα των κρατικών καναλιών στο ακριτικό Βόρειο Τμήμα του Νομού Έβρου»

Κύριοι Διοικούντες της ΕΡΤ Α.Ε.,

«Αν και από τις 19/11/2010 έχει ξεκινήσει η επίγεια ψηφιακή μετάδοση των προγραμμάτων της ΕΡΤ στο Νομό Έβρου, οι πολίτες της περιοχής του Βορείου Τμήματος του Νομού έχουν σοβαρές δυσκολίες στην απρόσκοπτη απόλαυση των υπηρεσιών της κρατικής τηλεόρασης, καθώς η ποιότητα του σήματος των καναλιών είναι κάκιστη.

Παρά το γεγονός ότι οι εν λόγω πολίτες έχουν την ίδια συνεισφορά με τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας, όσον αφορά την πληρωμή των υποχρεώσεων τους προς το κράτος για τις υπηρεσίες της ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Λαμβάνοντας υπόψη το παραμεθόριο της περιοχής, οι τηλεοπτικοί δέκτες των εν λόγω κατοίκων βομβαρδίζονται από πληθώρα τηλεοπτικών καναλιών των γειτονικών χωρών, Τουρκίας και Βουλγαρίας, τη στιγμή που το τηλεοπτικό σήμα της Κρατικής Ελληνικής Τηλεόρασης μόλις και μετά βίας καταφέρνει να φτάσει με παρεμβολές στις συγκεκριμένες περιοχές.

Μετά από σχετική μας ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μας δόθηκε η υπ' αριθμόν Β-668 (22/8/2012) απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Σταύρου Ελ. Καλογιάννη. Στην προκειμένη απάντηση υπήρξε η διαβεβαίωση ότι η πλήρης κάλυψη του Ν. Έβρου, σε ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, θα πραγματοποιηθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Υποδομών και Επικρατείας, βάσει του Ν. 4038/2012. Επιπλέον, επισημαίνεται η ιδιαίτερη έμφαση που έχει δοθεί και αναμένεται να συνεχιστεί να δίνεται στους κατοίκους των παραμεθόριων περιοχών.

Δυστυχώς παρ' όλες τις βεβαιώσεις της Πολιτείας, μετά από πρόσφατες συναντήσεις με τους κατοίκους της περιοχής στην τελευταία περιοδεία στις 08-09/03/2012 τα παράπονα για την κάκιστη ποιότητα του σήματος συνεχίστηκαν αμείωτα. Προφανώς οι διαβεβαιώσεις της πολιτείας υπήρξαν λόγια του αέρα και καμία βελτίωση της κατάστασης δεν έχει επέλθει μέχρι σήμερα. Ουσιαστικά το κράτος δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αλλά και της σημασίας και του ρόλου που επιτελούν οι πολίτες του ακριτικού Έβρου και τους αντιμετωπίζει απλώς σαν καλοπληρωτές μιας υπηρεσίας την οποία σε τελική ανάλυση δεν απολαμβάνουν όπως οι υπόλοιποι πολίτες της χώρας.

Θα επιθυμούσαμε να μας ενημερώσετε εάν υπήρξε επικοινωνία του αρμόδιου Υπουργού με την ΕΡΤ Α.Ε. για την αντιμετώπιση και επίλυση του προβλήματος. Ελήφθη κάποια μέριμνα για τους κατοίκους των ευαίσθητων αυτών περιοχών; Αν ναι γιατί οι πολίτες δεν απολαμβάνουν τις εν λόγω υπηρεσίες; Επιπλέον, σε ποιες περαιτέρω ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου οι κάτοικοι του Βόρειου Τμήματος του Νόμου Έβρου να μπορούν να απολαμβάνουν ανάλογες και ισάξιες με τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας υπηρεσίες της κρατικής τηλεόρασης, για τις οποίες και πληρώνουν».

Με εκτίμηση

Ο Βουλευτής Έβρου

Μαρίνος Ουζουνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου