ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ

«Άρωμα σκανδάλων στο ΚΕΕΛΠΝΟ και ο Υπουργός Υγείας εθελοτυφλεί»
  
Τρεις διαφορετικοί οικονομικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη σε σχέση με δραστηριότητες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Βουλευτού Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνας Χρυσοβελώνη για το ΚΕΕΛΠΝΟ, αυτό παραδέχτηκε στις 12 Ιουνίου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Μάλιστα ο τελευταίος έλεγχος του υπουργείου Οικονομικών ξεκίνησε πριν από μόλις δύο εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα δεν έχει κλείσει ο γνωστός φάκελος της αγοράς 16 εκατομμυρίων εμβολίων κατά του ιού Η1Ν1 μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η υπόθεση αυτή εκκρεμεί από το 2009 και αφορούσε προμήθεια ύψους 112 εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά για αντιγριπικά εμβόλια!

«Έχουν γίνει γνωστές πολλές υποθέσεις που αφορούν το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες αν και χαρακτηρίστηκαν σκάνδαλα από πλήθος ΜΜΕ εκκρεμούν ακόμη ενώπιον των ελεγκτικών αρχών καλύπτοντας ολόκληρη σχεδόν την τελευταία δεκαετία.

Έτσι δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν καταλογιστεί συγκεκριμένες ευθύνες για καμία από τις υποθέσεις αυτές. Ούτε βέβαια έχουν επιστραφεί κάποια έστω από τα χρήματα που διοχετεύθηκαν σε ιδιώτες μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Επειδή οι διερευνώμενες υποθέσεις αφορούν συνολικές δαπάνες της τάξης των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για τις οποίες προφανώς δεν έχει υπάρξει ακόμη λογοδοσία, ζητώ από τον υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο να διευκολύνει την έρευνα και να πάψει να εθελοτυφλεί όπως έκανε σε σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ πριν 2 μήνες στην Ολομέλεια της Βουλής» δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου