ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τριήμερη επίσκεψη στην Ήπειρο της Βουλευτού Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταυρούλας Ξουλίδου. Ξεκίνησε την Παρασκευή 14/06/2013 με την επίσκεψη στην ΕΡΑ Ιωαννίνων, όπου έγινε δέκτης θερμής υποδοχής από πλήθος κόσμου και εργαζομένων.

Η κ. Ξουλίδου με συνέντευξή της στην ΕΡΑ Ιωαννίνων δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά και του προέδρου Πάνου Καμμένου στους εργαζόμενους της Κρατικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Ενώ η κυβέρνηση είχε τη δυνατότητα να ξεκινήσει μια προσπάθεια διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την εξυγίανση της ΕΡΤ, αυτή προτίμησε το αντιδημοκρατικό κλείσιμο, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να επιστρατεύσει τις δυνάμεις των ΜΑΤ για την διακοπή λειτουργίας των πομπών. Με τέτοιες ενέργειες πραξικοπηματικού χαρακτήρα δημιουργείται μείζον ζήτημα για τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα που τη γέννησε.

Αμέσως μετά η Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και τομεάρχης Παιδείας επισκέφθηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, όπου συναντήθηκε με την Διευθύντρια κ. Χουλιάρα και στελέχη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την λειτουργία των σχολικών μονάδων, αλλά και θέματα που αφορούν το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Εν συνεχεία η κ. Ξουλίδου επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έγινε δεκτή από τον Αντιπρύτανη κ. Καψάλη, όπου ενημερώθηκε για θέματα λειτουργίας του Πανεπιστημίου μετά τις τεράστιες περικοπές που υπέστη ο προϋπολογισμός του αλλά και τις αποφάσεις της Συγκλήτου και των οργάνων διοίκησης σχετικά με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ. Υποστηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας τις προτάσεις της Συγκλήτου, δήλωσε και θα κάνουμε και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις όποτε χρειαστεί για την δικαίωση και προώθηση των προτάσεων και αποφάσεων των Πανεπιστημιακών οργάνων.

Στη συνέχεια η Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συναντήθηκε και συζήτησε με αρκετούς φορείς της εκπαίδευσης αλλά και σωματείων των Αστυνομικών. Είμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο και σε κάθε φορέα που έχει πρόβλημα και θα προσπαθούμε να βοηθήσουμε μέχρι την δικαίωσή τους.

Το Σάββατο 15/06/2013 η κ. Ξουλίδου συμμετείχε και μίλησε στο Πανηπειρωτικό Συνέδριο της PALSO με θέμα την Ελληνική γλώσσα που έγινε στα Σύβοτα Θεσπρωτίας. Οι προτάσεις της έτυχαν θερμής αποδοχής και συζητήθηκαν πολύ σε αυτή την ημερίδα. Συναντήθηκε επίσης με φορείς της Θεσπρωτίας για θέματα και προβλήματα της περιοχής.

Την Κυριακή 16/06/2013 η κ. Ξουλίδου πήγε στα Κτίσματα Κόνιτσας που πραγματοποιήθηκε υπό τον Μητροπολίτη Κονίτσης κ. Ανδρέα το μνημόσυνο των αδικοχαμένων και άγρια δολοφονημένων συμπατριωτών μας από Αλβανό κακοποιό. Εξέφρασε την συμπαράσταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τόσο στην οικογένεια όσο και σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για την ανασφάλεια που αισθάνονται και την αγωνία. Ανασφάλεια που έχει να κάνει με την απόσυρση των συνοριακών φυλάκων, την ασήμαντη αστυνομική δύναμη αλλά και το επικείμενο κλείσιμο του Τάγματος της Κόνιτσας. Σε αυτό συμφώνησαν όλοι οι φορείς, όπως ο Μητροπολίτης, ο Περιφερειάρχης και οι τοπικές αρχές. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα ενώσουν την φωνή και τις δυνάμεις τους με όλες τις κινήσεις των τοπικών φορέων και θα στηρίζουν κάθε πρωτοβουλία για την ευρύτερη περιοχή.

Στην συνέχεια η Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πήγε στον Συνοριακό Σταθμό Κακαβιάς και συναντήθηκε με τους τελωνειακούς υπαλλήλους. Και εκεί τα προβλήματα πολλά. Η έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού τεράστια. Θα παρέμβουμε όπου μπορούμε και θα προχωρήσουμε σε ότι χρειαστεί για λύση των προβλημάτων δήλωσε η κ. Ξουλίδου. Δεν θα αφήσουμε την χώρα αθωράκιστη και ειδικά σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή. Θα είμαστε δίπλα σας με όλα τα μέσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου