ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Σοβαρές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Αίγινας»
  
Το Κέντρο Υγείας Αίγινας εξυπηρετεί τους κατοίκους της Αίγινας, οι οποίοι ανέρχονται τους χειμερινούς μήνες στους 15.000 περίπου και την τουριστική περίοδο φθάνουν τους 70.000.

Σήμερα, το Κέντρο Υγείας έχει σοβαρές ελλείψεις, με επιπτώσεις στην Υγεία των πολιτών.

Έχει έλλειψη τριών (3) οδηγών για το ασθενοφόρο, λόγω συνταξιοδότησής τους, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η άμεση διακομιδή των ασθενών με το ασθενοφόρο καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Ήδη, μέχρι σήμερα, από ότι αναφέρουν στελέχη του Κέντρου Υγείας, έχουν συμβεί περιστατικά με τραυματισμένους πολίτες, οι οποίοι παρέμειναν επί ώρα στο οδόστρωμα, διότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο για τη διακομιδή τους και, αν αυτό συνεχιστεί, υπάρχει ενδεχόμενο κάποιοι συμπολίτες μας να χάσουν ακόμα και τη ζωή τους.

Πέραν της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρου, προβλήματα αντιμετωπίζουν ακόμα το Ακτινολογικό και το Μικροβιολογικό εργαστήριο, τα οποία δεν λειτουργούν τις περισσότερες μέρες, αφού δεν υπάρχει μόνιμος ακτινολόγος, αλλά ούτε και παρασκευαστής.

Πέραν των ελλείψεων αυτών, υπάρχει επιπλέον και έλλειψη Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και αναλώσιμου υλικού.

Επιβάλλεται, με την έναρξη της θερινής περιόδου, λόγω μεγάλης αύξησης του πληθυσμού του νησιού, να γίνει άμεσα πρόσληψη οδηγών ασθενοφόρου, καθώς και ακτινολόγου και παρασκευαστή, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού.

Μετά ταύτα, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Θα φροντίσετε να γίνει το ταχύτερο η πρόσληψη τριών (3) οδηγών ασθενοφόρου, ώστε να είναι δυνατή η αντιμετώπιση όλων των επειγόντων περιστατικών, χωρίς δυσάρεστες συνέπειες;
  2. Θα γίνει πρόσληψη ακτινολόγου, αλλά και του άλλου ελλείποντος προσωπικού, για να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Αίγινας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες;

17-06-2013

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου